Gustav Magnar Witzøe najmlađi je muški milijarder na svijetu koji dolazi iz, vjerovali ili ne, Norveške.

Galerija


Najmlađi muški milijarder na svijetu ima samo 25 godina, naslijedio je obiteljski posao uzgoja ribe, bavi se manekenstvom, a dolazi iz Norveške.

Vezani članci Hitna pomoć u Norveškoj (Foto: AFP) Napad u Oslu: Ukrali vozilo hitne pa njime gazili ljude, policija upucala napadača, tragaju za ženom Airbus AS350, ilustracija (Foto: AFP) Putovali na glazbeni festival: Srušio se helikopter u Norveškoj, najmanje četvero ljudi poginulo

Njegovo je ime Gustav Magnar Witzøe, a Forbes ga je ove godine proglasio najmlađim milijarderom na svijetu, obzirom na imovinu koju posjeduje i čija se vrijednost procjenjuje na vrtoglavih 2,435 milijardi britanskih funti.

Gustavov stil života možemo svakodnevno pratiti na Instagramu, gdje s 80 tisuća obožavatelja dijeli fotografije svog luksuznog života.

Ovaj mladi maneken za laskavu titulu može zahvaliti ocu od kojeg je naslijedio veliko bogatstvo. Naime, Gustav Witzøe stariji posjeduje gotovo pola ribarnica Norveškoj, imena Salmar ASA, inače jednog od najvećih proizvođača lososa u svijetu, osnovane 1991. godine, a sve je odlučio predati sinu u ruke 2003. godine.

Unatoč očevom potezu i prilici za ulazak u poslovni svijet, Gustav je priznao kako nije bilo lako preuzeti očevo poslovno carstvo, pa je umjesto toga krenuo s pokretanjem nekoliko vlastitih start up projekata.

"Ne možete od nekoga zahtijevati da bude šef tako velike kompanije. To bi moglo utjecati na vas na mnogo načina, dobrih i loših. Može utjecati i na odnose s prijateljima", izjavio je Gustav za norveške medije.

Prema Business Insideru Gustav je imao dugu i veliku raspravu s ocem o preuzimanju kompanije u trenutku kada mu je bilo tek 19 godina.

I dok trenutno razvija vlastite poslovne projekte, Gustav pronalazi vremena za putovanja diljem svijeta i boravak na brojnim egzotičnim lokacijama, vožnju u svom Porscheu, u privatnom zrakoplovu i na brodu, a najdraže društvo mu je njegov pas.

Iako živi luksuznim životom, Gustav nema djevojku i nije u vezi.

Gustav je treći najmlađi milijarder na svijetu, a prva dva mjesta zuzele su njegove sunarodnjakinje sestre Katharina i Alexandra Andresen, vlasnice kompanije Ferd.