Nema zabune

Dok se bebi ne da ime oslovljavat će se na - 'kraljevsko visočanstvo'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Britanci odbrojavaju do rođenja prve bebe princa Williama i Kate Middleton, a sada se već zna i sam protokol. Sve je isplanirano do zadnjeg detalja!

Kate Middleton vjerojatno nije ni svjesna koliko Britanci s nestrpljenjem čekaju prvog nasljednika ili nasljednicu nje i princa Williama.

Pogledaj i ovo showbuzz Kraljevska posla Mali princ ili princeza u rodu s Hollywoodskom elitom!

Prema pisanjima britanskih medija kraljevskom rođenju nekada je bio nazočan ni ministar unutarnjih poslova kako bi zajamčio legitimitet djeteta. No ta se tradicija ne primjenjuje od 30-ih godina, a na Kateinu sreću rođenju bi trebao biti nazočan princ William (baš kao što je i njegovom bio prisutan princ Charles).

Nakon što se rodi beba...

Što se tiče protokola, prva će o rođenju djeteta biti obaviješteni kraljica Elizabeta II. i roditelji Kate Middleton, a sutradan se šalje obavijest Buckinghamskoj palači koja zatim izvijesti javnost o novostima. Ministar unutarnjih poslova će obavijestiti gradonačelnika Londona, a kraljičin privatni tajnik će poslati obavijesti guvernerima Commonwealtha.

Da u kraljevskoj obitelji ništa nije slučajno, pokazuje i činjenica kako će na ime budućeg nasljednika javnost morati pričekati nekoliko dana. I dok se ne sazna ime, dijete će nositi titulu princeze ili princa od Cambridgea i odazivati se na 'kraljevsko visočanstvo'.

>> Budući kralj ili kraljica Velike Britanije - među precima je i obitelj grofa Dracule, pekari, mesari, krojačica rublja

Princa Williama krstio je  nadbiskup Canterburyja u glazbenom salonu Buckinghamske palače, i to svetom vodom iz rijeke Jordan. Budući nasljednik/ca krstit će se u anglikanskoj crkvi čiji će biti i vrhovni poglavar jednoga dana, a već je i sada opravica spremna – riječ je o replici čipke i satena kakvu je 1841. nosila mlađa kćer kraljice Viktorije.

Kraljevska djeca obično imaju pet ili šest kumova. Prvi kandidati na listi za dijeet Williama i Kate su princ Harry, te Pippa i James Middleton, piše Daily Mail.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene