Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U sklopu nadolazećeg Dove FASHION.HR-a, koji će se od 10. do 13. listopada održati u jedinstvenom prostoru bivše zagrebačke tvornice Gredelj, priliku da svoje kolekcije predstave široj javnosti dobiti će i mladi talentirani dizajneri okupljeni pod hvaljenom platformom LIFT by Perwoll.


Riječ je o inicijativi čija je misao vodilja afirmacija i razvoj mladih kreativnih snaga s ciljem pozicioniranja najtalentiranijih pojedinaca na modnoj sceni.

Po prvi puta na pisti Dove FASHION.HR-a svoju autorsku kolekciju za sezonu proljeće-ljeto 2013. prikazat će pobjednica ovogodišnjeg natječaja LIFT by Perwoll održanog u sklopu regionalnog sajma mode FASHION.HR Industrija, 27-godišnja dizajnerica Morana Krklec.

Pozornost modne kritike Morana je pridobila promišljenom kolekcijom inspiriranom igrom sa figurom tijela i siluetom, a modna struka s nestrpljenjem iščekuje što je pripremila za svoj debi na pisti Dove FASHION.HR-a.

U sklopu platforme LIFT by Perwoll svoju samostalnu kolekciju prikazati će i mladi Aleksandar Žarevac koji je svoju premijeru na Dove FASHION.HR-u doživio u ožujku ove godine prikazavši ženstvenu crno-bijelu kolekciju, a u sličnom smjeru nastavio je i izvrsnom cruise kolekcijom prikazanom u Bolu na Braču u sklopu Perwoll FASHION.HR cruise-a. Modna javnost prihvatila ga je objeručke, a svoju naklonost prema njegovim senzualnim modelima ne kriju ni brojne poznate Hrvatice.

Vezani članci Slika nije dostupna Veliko finale Dove Fashion.hr-a! Slika nije dostupna Novinarka Red Carpeta zablistala na modnoj pisti: 'Bila sam pomalo nervozna'Svoju kolekciju u sklopu platforme LIFT by Perwoll prikazat će i skupina mladih kreativaca okupljena pod imenom „Clash of 9“ koju čine pobjednici prvog natječaja LIFT by Perwoll, Nikola Barbir i Adela Kliškić te mladi dizajneri - Jasmina Bolanča, Ana Fucijaš, Marija Kostić, Mirela Norsić, Dalibor Ujlaki, Katarina Pohl i Iva Pirjevac.

Svoju prvu zajedničku kolekciju ''Clashovci'' su predstavili na Dove FASHION.HR-u održanom u ožujku ove godine. Modni krugovi predvidjeli su im blistavu modnu budućnost, a njihov originalni izričaj s oduševljenjem je prihvatila i šira javnost.

Nakon izvrsne kolekcije s kojom je debitirao na Dove FASHION.HR-u u ožujku te cruise kolekcije predstavljene na Perwoll FASHION.HR cruise-u, mladi dizajner Matija Čop u sklopu platforme LIFT by Perwoll ove sezone prikazat će ekskluzivnu mini kolekciju i eksperimentalni modni film. Svestrani dizajner miljenik je modne struke, u 2011. godini Arts Thread uvrstio ga je u Top 20 mladih dizajnera u Europi, a ove godine osvojio je i prvu nagradu Hrvatskog dizajnerskog društva u studentskoj kategoriji za najbolje modno ostvarenje u protekle dvije godine.."Brand Perwoll ponosni je sponzor projekta LIFT od samog početka i uistinu nam je zadovoljstvo biti dio ove uspješne priče. Suradnju sa FASHION.HR-om i mladim dizajnerima doživljavamo kao svoj društveno-odgovorni angažman koji nam pruža jedinstvenu priliku da direktno sudjelujemo u razvoju mladih kreativaca te im omogućimo kvalitetno predstavljanje široj publici i samim time potičemo razvoj domaće modne scene'', izjavila je Miranda Mladin, direktorica marketinga Henkela za Adria regiju.

Revije mladih dizajnera u sklopu projekta LIFT by Perwoll održat će se u četvrtak, 11. listopada na Dove FASHION.HR-u, u prostoru bivše zagrebačke tvornice Gredelj s početkom u 20 sati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook