Nešto je i naučila

Zrinka Cvitešić ispričala što ju je šokiralo dok se pripremala za novi projekt: "Bilo mi je fascinantno!"

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Zrinka Cvitešić In Magazin: Zrinka Cvitešić In Magazin: Zrinka Cvitešić In Magazin: Zrinka Cvitešić In Magazin: Zrinka Cvitešić In Magazin: Zrinka Cvitešić Zrinka Cvitešić (Foto: Instagram) Zrinka Cvitešić (Foto: Instagram) Zrinka Cvitešić (Foto:Getty Images) +0 Zrinka Cvitešić (Foto: Getty Images) Galerija

Albert Einstein u svoje je vrijeme upozoravao na to da nestanu li pčele s lica Zemlje, čovjeku kao vrsti neće preostati više od četiri godine života. Predstava "Povijest pčela", među ostalim, bavi se tom tematikom, a njezini su glumci prije proba odslušali predavanje jednog pčelara. Zrinka Cvitešić, Igor Kovač, Dora Lipovčan i Ksenija Marinković otkrili su za In Magazin što su doznali o ovim vrijedim i važnim kukcima, ali i koliko su oni sami ekološki osviješteni.

Predstava "Povijest pčela", kazališna je adaptacija jednog od najčitanijih romana dvadesetprvoga stoljeća, norveške spisateljice Maje Lunde. Predstava je već privukla brojna poznata lica, a riječ je o drami koja je posvećena izumiranju pčela i katastrofalnim posljedicama na populaciju Zemlje, ali i odnosima između roditelja i djece.

Pogledaj i ovo Zrinka Cvitešić Predivne obje! Zrinka Cvitešić objavila rijetke fotografije s mamom, nema ju baš naviku pokazivati obožavateljima!

"Maja Lunde koja je napisala roman mislim da je napravila pametnu stvar. Zamaskirala je ekološku temu u dva problema koji su veliki danas, jedan je odnos roditelja i djece, a drugo je važnost obrazovanja", govori Zrinka Cvitešić.

Na pozornici zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta paralelno se odvijaju različite sudbine triju obitelji. Glumci su na početku rada na predstavi, zajedno s cijelim timom, slušali predavanje pčelara.

"Čovjek je bio divan, bilo mi je najfascinantnije što su pčele prikaz savršene obitelji, svako ima svoj zadatak i svako radi svoj posao", kaže Zrinka

"Albert Einstein je u svoje vrijeme rekao da ako pčele izumru, mi ćemo nestati za četiri godine", dodala je glumica.

Ovo nije prvi put da se zagrebački HNK bavi važnim temama, a glumci su ti koji mogu mnogo raditi na širenju svijesti. Prije nekoliko godina Zrinka je sudjelovala u akciji s karlovačkom ekološkom grupom kako bi spriječila izgradnju hidroelektrana na rijekama.

"To je bilo u Karlovcu projekt nekoliko njih i priključila sam se grupi. To je bila jedna stvar, 2018. sam bila ambasador, mene to u dubini dira i svako toliko nastojim da će toga biti nešto više", priča glumica.

"Povijest pčela" najbolji je primjer tvrdnje da ono se događa jedinki (pojedincu), događa se svima.

Cijeli prilog pogledajte u videu.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene