Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Teška bitka s karcinomom dojke iz temelja je promijenila život TV voditeljice.


Životna bitka Josipe Pavičić počela je kada je ovog ljeta tijekom samopregleda pronašla kvržicu.

Vezani članci Na zagrebačkim fontanama 2018. godine obilježen mjesec borbe protiv raka dojke Od raka dojke prošle godine umrle 752 žene: Smrtnost pada, ali zbog korone pada i broj pregleda Slika nije dostupna Životna bitka domaće zvijezde: Podvrgnula se dvostrukoj mastektomiji

Odmah nakon dijagnoze obavila je prvu, potom i drugu operaciju. Teška dijagnoza ju je, kao i svaku drugu ženu, rastužila, no uskoro je shvatila da od suza i pitanja 'zašto baš ja' - pomoći nema.

'Meni su u lipnju dijagnosticirali karcinom dojke. Pronašla sam kvržicu. reagirala sam odmah i to je zapravo najvažnije', rekla je Josipa.

Karcinom se ne događa drugima, upozorava, i nitko nije imun na njega.

Josipa se vraća na male ekrane kao glamurozna kuharica!

Bitka s karcinomom naučila ju je da treba misliti na sebe i prepoznati što je važno u životu. U svemu joj je pomogao i autogeni trening.

'Kad sam i sama prošla taj dio i kad sam se suočila s tim onda u mojoj glavi onda taj karcinom nije više ništa tako strašno tako da ga na neki način gledam kao i neki poklon. Kada meni moje tijelo kaže: 'Ej Josipa, neke stvari treba promijeniti', objašnjava.

Josipa je zaštitno lice udruge Europa donna za ovu godinu, koja će u subotu 4. listopada obilježiti 15. dan ružičaste vrpce, posvećen prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke. Od karcinoma dojke prošle godine oboljelo je oko 2600 Hrvatica.

Sreća u nesreći je što se u posljednje vrijeme sve više otkrivaju mali tumori. A upravo zato bilo bi zaista dobro nabaviti skupocjeni uređaj za jednokratno zračenje, koji još ne postoji u Hrvatskoj. Pomoću njega zračenje se primjenjuje tijekom operacije.

Ako je u obitelji više članova imalo rak dojke, preporučuje se napraviti genetsko testiranje. U slučaju da se utvrdi mutacija, možete, poput Angeline Jolie, odstraniti dojke.

Josipa se danas smatra zdravom ženom.

Dakle, pregledajte se i ne čekajte ako sumnjate da nešto nije u redu. Svaki trenutak je važan.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook