Ekskluzivno!

Zavirili smo u aktovku najplaćenijeg glumca zlatnog doba Hollywooda - tamo su još njegove stvari!

Zbirka Jerrya Lewisa - 3 Zbirka Jerrya Lewisa - 3 In Magazin 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Zbirka Jerrya Lewisa - 3 Chris Lewis Zbirka Jerrya Lewisa - 2 +0 Zbirka Jerrya Lewisa - 1 Galerija

Komičar i holivudski genijalac Jerry Lewis bio je jedan od najplaćenijih glumaca zlatnog doba američke kinematografije te najbolji prijatelj legendi Deana Martina i Franka Sinatre. Ivana Nanut razgovarala je s Chrisom, jednim od njegove šestorice sinova koji joj je otkrio kakav je Jerry bio otac, prijatelj i suprug.

Jerry Leiwis bio je ikona američke pop kulture 20. stoljeća. U pet desetljeća svoje glumačke karijere nastupio je u 45 filmova, a na vrhuncu slave bio je jedan od najplaćenijih holivudskih zvijezda. Chris Lewis, jedan od njegovih šestorice sinova nedavno je arhivu njemačke kinoteke u Berlinu poklonio produkcijske materijale iz filma ''The Day That Clown Cried'' kojeg je Jerry režirao, ali i glumio u njemu.

Chris se već godinama brine o očevoj filmskoj i televizijskoj baštini kako bi i nove generacije imale priliku gledati njegove kultne filmove. Također, ovi vrijedni produkcijski materijali, rukom ispisane bilješke, skice, pisma njegovoj majci i producentima važan su prikaz zašto upravo film 'The Day That Clown Cried' nikada nije dovršen i prikazan.

Chris je odrastao okružen holivudskim superzvijezdama. Upravo je majka bila ta koja ga je uvijek podsjećala na važnost poštovanja ne običnog svijeta koji je okruživao njega i njegovu braću. Osjećao se, kaže, blagoslovljen u društvu tih nevjerojatno talentiranih ljudi.

 

Jerry je tijekom desetogodišnjeg partnerstva i prijateljstva s glumcem Deanom Martinom, snimio 16 filmova. Iako su jedno vrijeme bili u svađi i nisu razogvarali, pomirili su se zahvaljujući Franku Sinatri te su ostali prijatelji do Deaone smrti.

Chris nikada nije želio poći očevim stopama. Gledajući tatu kako nasmijava sve oko sebe bilo mu je više nego dovoljno. Jedan od razloga zašto je Chris poklonio ovu vrijednu zbirku njemačkoj kinoteci jest taj što je Jerry jednostavno obožavo Berlin i njegov filmski festival.

Jedan od najdražih savjeta koje je Jerry dao Chrisu bio je taj da sve što u životu radi, radi najbolje što može, bez kompromisa, i upravo zato vrijedno čuva očevu baštinu kako i priliči jednom holivudskom geniju.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene