Našeg legendarnog glazbenika Miru Ungara očekuje velika proslava. Baš na svoj 85. rođendan oblježit će i 65 godina profesionalne karijere. Kako će proslaviti ove velike jubileje i koja je tajna njegove vitalnosti, vječni mladić domaće glazbene scene otkrio je ekipi In magazina.

Galerija In Magazin: Miro Ungar - 1 In Magazin: Miro Ungar - 2 In Magazin: Miro Ungar - 3 +11 In Magazin: Miro Ungar - 4

Svašta stane u 85 godina kada je čovjek aktivan i vitalan poput Mire Ungara.

Vezani članci Slika nije dostupna Eliksir mladosti mu je i 42 godine mlađa supruga Slika nije dostupna Progovorio o himni svih očeva: ''Bio sam tad 7-godišnjak! Nisu me baš puno pitali!"

Iza njega je 65 godina glazbene karijere, pet singlova u Francuskoj, dva u Zapadnoj Njemačkoj, Italiji, Bugarskoj i bivšem Sovjetskom Savezu, četiri braka. Nastupa i danas. Što je tajna dugovječnosti?

''Ja mislim da su geni u pitanju jer mi je mama živjela 97 godina, ali s druge strane moj sportski duh vjerojatno isto. Posrećilo mi se da još u ovim godinama mogu nastupati, pjevati, ne znam čemu da pripišem točno, ali ipak najviše genima'', kaže Miro. 

Koliko u tome udjela ima i njegova 42 godine mlađa supruga Sara zahvaljujući kojoj se danas izvrsno služi računalom?

''Ta njezina mladost, njezini interesi su proširili i moje interese jer mnoge stvari ne bih ni znao, ne bih bio kako bi se reklo pismen u tom smislu, internetski pismen da nema nje'', kaže.

Miro se pjevanjem počeo baviti 1955. godine. Čisto primjera radi Beatles su osnovani 1960., Rolling Stonesi 1962. i sve ih je ostavio iza sebe! Kako će proslaviti rođendan i obljetnicu?

''Proslava rođendana s jednim koncertom je velika stvar pogotovo kad slaviš tako dugačku karijeru. Koncert će se održati u maloj dvorani Lisinski 2. svibnja na moj rođendan. Budući da je koncert baš na dan mogu 85. rođendana proslavit ću to s jednim malim domjenkom poslije koncerta, razrezat ćemo tortu nemamo toliko novaca da kupimo 85 svjećica'', šali se Miro i dodaje da mu je gošća  Tereza Kesovija, a i Maja Bajamić, Katarina Vukadin te Tanja Pongrac koje će izvesti dio njegovog aktualnog programa. 

Sve detalje koncerta možete saznat u prilogu In magazina. 

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju