Što su to spremili?

Velike promjene u Dyacu, nova pjesma s novim vodećim vokalom: ''Osjećaj je izvanredan!"

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Boris Šili - 2 Boris Šili - 1 Boris Šili - 2 Boris Šili - 1 Danijel Car Grupa Dyaco - 5 Grupa Dyaco - 4 Grupa Dyaco - 3 Grupa Dyaco - 2 +0 Grupa Dyaco - 1 Galerija

''Budi uz mene'' novi je uradak iz glazbene radionice Dyaca. Đakovački tamburaši sve mladenece časte idealnom pjesmom za prvi ples. S novim singlom stižu i velike promjene. Dosadašnji lead vokali Damir i Danijel mikrofon su privremeno prepustili nekom drugom. Zašto su se odlučili na ovaj potez, čijoj su supruzi posvetili pjesmu, ali i s kojim su se sve problemima susretali zbog imena benda, otkrili su Anji Beneti za IN magazin.

Dečki iz Dyaca zavirili su u svoje "Skladište broj 7" i iz njega izvukli romantičnu baladu "Budi uz mene". Ljubav ponekad zna iznenaditi, a iznenađenje su svojoj publici spremili i poznati tamburaši. Umjesto Damira i Danijela mikrofona se ovog puta primio dosad samozatajni član Dyaca Boris Šili, koji je i autor pjesme.

Pogledaj i ovo Tamburaški sastav Dyaco - 4 Božić na tamburi Naši tamburaši koji su proglašeni najboljima na svijetu predstavljaju svoju prvu blagdansku pjesmu!

"Osjećaj je izvanredan s obzirom na to da sam završio Akademiju - solo pjevanje, i to iz prve. Na našoj pozornici kada se nalazimo ispred publike, stvarno je vrhunski osjećaj kad imam priliku otpjevati i nekoga pogoditi u srce, kao i svaki član Dyaca, i uživam u toj ulozi'', priznaje.

Note i verse koje je sam napisao Boris je posvetio vrlo važnoj osobi u svojem životu.

''Svojoj supruzi. To se dogodilo onu noć kad je Dyaco veselio nas u našim svatovima. Sve je bilo divno, krasno, ali čovjek ne planira one loše stvari i tako mladi ljudi kad uplove u bračnu luku, dožive stres, ostanu bez posla, što nije ništa novo u današnje surovo vrijeme. I tako je nastala ova pjesma kada je tekst govorio: i kada mora presuše, budi uz mene", objašnjava. 

Ne samo da su postali inspiracija, već mnogi smatraju da je Dyaco izvukao asa iz rukava, koji će se itekako svirati na budućim vjenčanjima...

''Moram reći da smo dobili puno poziva i poruka od naših budućih mladenaca da im baš ova pjesma 'Budi uz mene' bude pjesma za prvi svadbeni ples i nadamo se nakon ove situacije sa koronavirusom da će mnogi mladenci izabrati ovu pjesmu za prvi ples, ali i da će se oni drugi zaljubljeni parovi pronaći u njoj'', njihova je želja. 

Pomno birani romantični kadrovi spota snimljeni su u vukovarskom dvorcu Eltz, u kojem je Borisova partnerica bila kolegica s Akademije, osječka glumica Ana Jurković .

Dečki iz Dyaca željeli bi se i još jednom javiti s razglednicom iz Amerike. Iako bi im epidemiološka situacija mogla osujetiti planove, ne gube nadu, ali ni smisao za humor.

''Jer sljedeća dva tjedna su ključna. Sad jedino možemo otići u Bosnu na ćevape s lukom. Treba se čovjek jednostavno prilagoditi životu, naći ono pozitivno i uživati'', kažu. 

Baš kao što u njihovoj glazbi već tri desetljeća uživa njihova vjerna publika. Sa stihovima pjesama nemaju problema, no s imenom benda, za kraj nam otkrivaju, neki još uvijek muku muče.

"To je srednjovjekovno ime grada Đakova. Svih ovih 30 godina stvarno smo imali velikih problema s čitanjem tog imena. Bilo je tu svakakvih natpisa, od Đako, Dijaco, Đaci, ne znam što sve ne, čak i do Đavola što smo naravno morali demantirati da nam se kolega Neno Belan i Đavoli ne bi naljutili", ispričali su, a cijeli razgovor pogledajte u videu. 

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene