Ultra festival ove je godine prema broju posjetitelja premašio pet prethodnih.

Galerija


Ultra festival koji je ove godine prema broju posjetitelja premašio pet prethodnih, nakon tri večeri na splitskom Poljudu, nastavlja se na otocima Braču, Hvaru i Visu. Na splitskoj ludoj zabavi partijalo je 150 tisuća mladih turista iz cijeloga svijeta.

Vezani članci Propala operacija grudi - 11 Optužuju splitskog kirurga za propale estetske zahvate: "Bilo je kao da me mesar rezao. Iz rane je počela curiti sukrvica i gnoj" City slavi uz najbolje popuste, super nagrade i brojna iznenađenja City slavi uz najbolje popuste, super nagrade i brojna iznenađenja

Najpoznatiji svjetski DJ-evi izmjenjivali su se na pozornicama, a tisuće ljubitelja elektroničke glazbe napokon su došle na svoje. Ako pitate partijanere - 3 dana čiste uživancije.

Splićani su se počeli pripremati već od ranog jutra, a gdje bolje saznati što se događa u gradu, nego na najpoznatijoj splitskoj ribarnici. "Nisam baš nešto primijetila mladosti, ali vjerojatno oni malo neke druge stvari konzumiraju, hahaha. Ribu ćemo mi ovako na tenane, a oni neka guštaju u drugim stvarima."

Ultra (Foto: Borna Filic/PIXSELL)
Ultra (Foto: Borna Filic/PIXSELL) Foto: Borna Filic/PIXSELL

Poznato je kako će grad Split itekako profitirati od ovog festivala. Privatni smještaj već danima se ne može pronaći.

"Ja stvarno mogu reći da sam evo već šestu godinu za redom zadovoljan s gostima. Nema nekih većih ekscesa. Uglavnom su mladi ljudi, partijaneri iz cijelog svijeta, tako se i ove godine nadam da će proći sve u najboljem redu", otkrio je iznajmljivač Ante Glavaš.

Inače, u Split su stigli posjetitelji iz čak više od 150 zemalja. A nakon dobrog partijanja, treba se dobro najesti jer ipak festival traje 3 dana. I na to su naši ugostitelji pazili.

Ultra (Foto: Borna Filic/PIXSELL)
Ultra ST (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

"Mogu izdvojiti veliku potražnju za juhama od povrća, kao što su juha od graška i povrtna hladna juha gazpacho. Juhe najviše idu i one su najkripnije nakon dobrog tulumarenja"", otkriva kuhar Mate Brković.

A tulumarenje je počelo otvaranjem zaštitne ograde točno u 19 sati, kada su tisuće mladih napokon mogle ući na poljudsku ljepoticu.

"Ultra je. Svi žele biti ovdje i svi bi voljeli da su ovdje", zaključila je Ally koja je stigla iz Nizozemske. No nije sve samo u tululmarenju. Na ovom festivalu je zaista važan i stajling.

Ultra (Foto: Borna Filic/PIXSELL)
Ultra (Foto: Borna Filic/PIXSELL) Foto: Borna Filic/PIXSELL

"Na pripremu smo potrošile oko 10 sati u sobi. Mnogo šljokica, mnogo šljokica", čuli smo od Britanki, a pronašli smo i nindža kornjače.

Jedno je sigurno, u kostimu kornjače ili s mnogo šljokica, šesta Ultra u Splitu je završila. No zabava se nastavlja!

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV. Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.