Ima plan!

Huljić želi pokrenuti akciju za obnovu zagrebačke katedrale: ''Ona je narušena i zaslužuje spot''

Tonči Huljić Tonči Huljić In Magazin 1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Tonči Huljić - 1 Tonči Huljić - 2 Tonči Huljić - 3 Tonči Huljić Tonči Huljić +0 Jelena Rozga i Tonči Huljić (Foto: Instagram) Galerija

Vrijeme izolacije i karantene skladatelj Tonči Huljić provodi u svojem domu u Splitu. No poznati glazbenik ne miruje, već si postavlja nove izazove. IN magazin doznaje da priprema svoju verziju crkvene pjesme Ave Maria. Za nju u zagrebačkoj katedrali želi snimiti videospot, a potom i pokrenuti humanitarnu akciju za pomoć pri obnovi zagrebačke prvostolnice.

Splitski skladatelj Tonči Huljić predstavio je novu pjesmu Bjankerija, čiji je videospot snimio netom prije zabrane izlaska i okupljanja na javnim površinama. Kućnu izolaciju koristi kako bi radio na novom albumu, na kojem će surađivati s članovima budimpeštanske filharmonije, dobitnikom Grammyja Mohanom Bhattom te ostalim svjetskim vrhunskim glazbenicima.

Pogledaj i ovo Mario Regelja bio je u publici! Pogledajte kako je dečko Antonije Šole reagirao kad ju je vidio prerušenu u Tončija Huljića, kamera je sve zabilježila!

Zbog novonastale situacije poznati je glazbenik morao otkazati već najavljenu regionalnu turneju. Splitski koncert trebao je promovirati u jednom potpuno novom prostoru, kamenolomu u Žrnovici, no, poput ostalih nastupa, pričekat će neka bolja, nada se, skorašnja vremena.

''Naš se život promijenio tako što smo svi na okupu. Vjekoslava nas sve drži na okupu, nakon dugo vremena smo ovako svi zajedno. Fale mi moja putovanja, ja sam 40 godina na putu'', govori. 

Upravo je instrumentalna glazba, s kojom gradi i inozemnu karijeru, glavni pokretač u njegovu skladanju. Zahvaljujući modernoj digitalnoj tehnologiji, kojom se ovih dana koristi više nego inače, uskoro će u Splitu, ali i Indiji, snimiti i novi videospot, a u pripremi je i jedna hvalevrijedna akcija.

''Napravio sam 'Ave Mariju', ne možeš biti kompozitor ako nemaš svoju Ave Mariju. Volio bih da mi pjesma pomogne u obnovi katedrale u Zagrebu. Ona je narušena i zaslužuje spot. U katedrali bih i snimio spot te pokrenuo akciju s ljudima iz zagrebačke filharmonije'', otkrio nam je Tonči. 

Diva Maria Callas, Andrea Bocelli i Luciano Pavarotti - samo su neka od svjetski poznatih imena koja su izvodila Ave Mariju. Mi se nadamo da  ćemo u zagrebačkoj katedrali, u ne tako dalekoj budućnosti, slušati i kako je izvodi Tonči Huljić.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene