Zasluge pripisuje supruzi

Huljić otvoreno o obitelji i glazbi: ''Nismo mi neka bahata familija, ne volimo partije, ne volimo prijeme''

Tonči Huljić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Tonči Huljić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Tonči Huljić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Tonči Huljić (Foto: Dnevnik.hr) - 3 +0 Tonči Huljić (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija

Ime Tončija Huljića obično vežemo uz hitove nekih od najpopularnijih pjevača. Njemu glazbenih izazova nikad dosta, pa je tako osmislio novi projekt sa Zagrebačkom filharmonijom. Našoj Julji Bačić otkrio je o kakvoj se suradnji radi, ali i posve iskreno progovorio o odnosima u svojoj obitelji - supruzi Vjekoslavi te djeci Hani i Ivanu.

1370 pjesma u 57 godina života. To je glazbena statistika Tončija Huljića. Manje je poznato da je čak 30 posto njegova autorskog rada instrumentalna glazba.

Pogledaj i ovo Tonči i Vjekoslava Huljić Povratak u prošlost Mladoliki Tonči Huljić uživao je davne 2007. na dragom mu događanju, ali zasjenila ga je njegova Vjekoslava, i to samo jednim detaljem!

''Kad pišem instrumentalnu glazbu, onda se isključivo prepuštam emocijama i tu nema apsolutno nikakve matematike'', kaže Tonči. 

Nema matematike kad sklada za svoju dušu. Sa Zagrebačkom filharmonijom snimio je obradu Oliverove pjesme "Dva put sam umra", a ova naizgled neobična kombinacija ovog proljeća započinje zajednički koncertni ciklus 3. svibnja u Lisinskom.

''Siguran sam da će taj koncert biti baš onako koncert ekstremnih emocija'', kaže nam. 

Na Tomislavcu za kraj ljeta, a onda će sve to izvesti i u inozemnstvu.

''Već sad imamo neke upite za izvan Lijepe Naše, tako da veselim se tom projektu jer je to Croatian rhapsody zajedno sa Zagrebačkom filharmonijom'', kaže nam Mirko Boch. 

Emocijama se vodi od početka karijere, a nakon svih hitova popularne glazbe želja mu je posvetiti se onoj instrumentalnoj.

''Ja nisam očekivao da ću se u ovim godinama se još baviti pop-glazbom. Volio bih ja da mogu manje raditi, međutim više se tu ne radi o meni, radi se o ljudima koje su te moje pjesme stvorile i ja ne mogu tek tako reći - e, znate što, ekipa, sad ću se ja posvetiti malo samom sebi'', objašnjava nam.

Obiteljski "biznis" nada se Tonči, s godinama će ipak preuzeti Huljić mlađi.

''Ja se nadam da će uskoro to Ivan. On je sve zreliji autor, shvatio je poantu one Runjićeve i Popadićeve 'oprosti mi, pape', shvatio je poantu tog teksta'', šali se Tonči. 

Glazbom je zarazio i sina i kćer, a za njihov dobar odgoj sve zasluge ipak pripisuje supruzi.

''To je Vjekoslava zaslužna za to jer se ona bavila djecom dok sam se ja bavio ganjanjem karijere, zadovoljavanjem svog ega, sve dok jednog dana ne odrasteš i shvatiš što ti je jedino bitno u životu, a ona se strpljivo bavila djecom, držala sve zidove u kući'', hvali svoju suprugu Tonči. 

A kada je obitelj na okupu, razgovara se češće o nečemu drugom, a ne o glazbi.

''Dobro, imamo mi i nekih normalnih tema, tipa kad će ručak i to. Mi zaista živimo umjetnički život, nemamo nikakve neke velike prohtjeve, nismo mi neka bahata familija. Ne volimo partije, ne volimo prijeme, pojavljujemo se zaista tamo gdje mislimo da treba jer mislimo da nas ima previše u javnosti'', priča nam Tonči. 

Posvetiti se isključivo dobroj glazbi u zrelijim godinama Tončijev je plan, a zasad mu, čini se, dobro ide.

''Mene više ne fasciniraju nagrade, mene više ne fasciniraju prva mjesta, mene sada fascinira samo da ostatak života odslužim svoj staž nekom daru talenta koji sam dobio, da zahvalim na njemu dobrom glazbom'', zaključio je. 

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene