Ukusi se razlikuju

Obaraju rekorde, no zašto radio ignorira Seve i Rozgu?

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Pjesma Tango, grupe Vatra, pokorila je radijski eter prošle godine - no što je s drugim popularnim izvođačima?

Radijske postaje upravo su ovu pjesmu emitirale najviše puta. Odmah iza Tanga smjestila se pjesma ''Suze su nam stale na put'', koju izvodi Massimo, a na trećem mjestu je Pavel s pjesmom ''Čuvaj me''.

Pogledaj i ovo Severina Lijepo se provela Severina objavila fotke s proslave svog rođendana, pogledajte što ju je vratilo u djetinjstvo: "Ima li ljepšeg osjećaja?"

Ovaj popis i ove je godine mnoge iznenadio jer se na njemu nisu našla imena poput Jelene Rozge i Severine, čije pjesme na društvenim mrežama obaraju rekorde posjećenosti.

Rozga u novom spotu pokazala svoju guzu više puta od Jennifer Lopez

Jedna slika u klubovima, a druga na listi najizvođenijih. Sudeći prema podacima koje je ZAMP objavio ukus radijskih urednika i publike na društvenim mrežama bitno se razlikuje. 

'Lista najemitiranijih pjesama potvrđuje da se zapravo na određenim radio postajama jedan određeni stil glazbe. Jako velik broj radio postaja ima veći omjer vrćenja strane glazbe nego domaće, to pokazuje ova lista gdje puno bolje kotiraju rock izvođači nego oni zabavni', rekao je Dalibor Petko.

'Obradili smo više od 120 radijskih i televizijskih postaja, to je jedna silna količina podataka, ali bez obrade velike količine podataka, ne možete dobiti točne i precizne podatke, to je takav posao', rekao je Nenad Marčec, direktor ZAMP-a.

Jelena Rozga, Ivan Zak, Jole, Severina, Dražen Zečić, Magazin, Mejaši; kao i mnogi drugi pjevači zabavne, pop i tamburaške glazbe iako obaraju rekorde na Youtubeu put do radijskih postaja nisu našli.

Zašto je to tako saznajte u prilogu inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene