Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Uz pomoć trikova majstora maske ništa nije nemoguće. Napraviti rane od metka, velik nos ili usta, u potpunosti preobraziti glumca - za sve su to zaslužne njihove vješte ruke.


Uspješna majstorica maske u Hrvatskoj je Tina Jesenković. Za svoj rad nominirana je za filmsku nagradu u Danskoj.

Vezani članci Klapa Rišpet - 3 Klapa Rišpet ima iznenađenja za brojne obožavatelje, vraća se svojim počecima: "Došla je u pravo vrijeme" Saša Lozar - 6 Srušio je sve izazove pred sobom, no nešto mu je bilo posebno teško izdržati: "Znači luđački"

Ovako to izgleda kad glumci na filmu budu upucani. Za majstoricu šminke Tinu Jesenković to je kratki posao. A ono što inače radi prepoznali su u inozemstvu pa je tako nominirana za dansku nacionalnu godišnju nagradu Robert, za film 'Itsy bitsi'.

'Rasplakala sam se. Prvo nisam mogla vjerovat jer sam pročitala Congratulations e-mail i onda sam mislila sad opet umro mi je neki ujak u Južnoj Africi i ostavio tri milijuna dolara i to i onda kad sam skužila da je za zbilja sam se rasplakala', rekla je Tina.

Karijeru je u Hrvatskoj počela s 'Tri muškarca Melite Žganjer', a nastavila na filmovima Josef, Visoka modna napetost. Radila je i na inozemnim filmovima poput Odiseje, Jezera.

U Hrvatskoj majstora filmske šminke nema mnogo, no interesa ima, pa bi se ta brojka mogla promijeniti.

Više o Tini, ali i o ovom uistinu zanimljivom poslu doznajte u prilogu IN magazina.