Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Uz pomoć trikova majstora maske ništa nije nemoguće. Napraviti rane od metka, velik nos ili usta, u potpunosti preobraziti glumca - za sve su to zaslužne njihove vješte ruke.


Uspješna majstorica maske u Hrvatskoj je Tina Jesenković. Za svoj rad nominirana je za filmsku nagradu u Danskoj.

Vezani članci Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i Ivana Nanut (Foto: IN Magazin) IN magazin: Ekskluzivni intervju s Predsjednicom! Dino Jelusić (Foto: IN Magazin) Dino Jelusić o hrvatskim kolegama: "Upoznao sam 10 puta veće zvijezde od tebe u Americi i bile su prizemljenije"

Ovako to izgleda kad glumci na filmu budu upucani. Za majstoricu šminke Tinu Jesenković to je kratki posao. A ono što inače radi prepoznali su u inozemstvu pa je tako nominirana za dansku nacionalnu godišnju nagradu Robert, za film 'Itsy bitsi'.

'Rasplakala sam se. Prvo nisam mogla vjerovat jer sam pročitala Congratulations e-mail i onda sam mislila sad opet umro mi je neki ujak u Južnoj Africi i ostavio tri milijuna dolara i to i onda kad sam skužila da je za zbilja sam se rasplakala', rekla je Tina.

Karijeru je u Hrvatskoj počela s 'Tri muškarca Melite Žganjer', a nastavila na filmovima Josef, Visoka modna napetost. Radila je i na inozemnim filmovima poput Odiseje, Jezera.

U Hrvatskoj majstora filmske šminke nema mnogo, no interesa ima, pa bi se ta brojka mogla promijeniti.

Više o Tini, ali i o ovom uistinu zanimljivom poslu doznajte u prilogu IN magazina.