Dok svijet još oplakuje Maradonu, velikani nastavljaju odlaziti. Danas nas je napustio i čuveni Strikan iz "Velog Mista" - Špiro Guberina, a glazbeni krugovi pogođeni su tragičnim gubitkom menadžera velikog srca Igora Bolteka.

Galerija


Potreseno glumište ne prestaje se na društvenim mrežama opraštati od još jednog velikana. Nakon Mustafe Nadarevića, šokirao ih je odlazak Špira Guberine.

Vezani članci Najteža uloga u karijeri Ecije Ojdanić - 6 Ecija Ojdanić uspjela vratiti osmijeh na lica ljudi koji su u potresu ostali bez toplog doma In Magazin: Begini - 13 Pjevač Begina otkrio što ga je naučilo da ne uzima život zdravo za gotovo: "Treba biti što više vremena s najmilijima"

U 88 godina života ostvario je brojne nezaboravne uloge. Pamtit ćemo ga između ostalog kao Strikana u "Velom mistu", Divca u "Prosjacima i sinovima", Očenašeka u "Dnevniku Očenašeka" te Bepa u "Starcima".

Za svoja postignuća 2011. je dobio nagradu "Vladimir Nazor" za životno djelo. Iako je u mirovinu otišao još 2000. nije prestao raditi posao kojega je obožavao. Dok god je mogao svoj dan je organizirao kao da ima puno radno vrijeme.

"Ako razmišljam o besmislu života, to je onda grozno. Onda idem i laprdam svašta", rekao je svojedobno legendarni glumac. 

Bio je toliko nezaustavljiv da je sa 83. godine po prvi put nastupio u mjuziklu. U Mirakulu je ponovno zaigrao ulogu koja ga najviše veselila.

"To su uloge koje ja volim", istaknuo je. 

I dok se glumačka scena oprašta od Špire, glazbena oplakuje menadžera velikoga srca Igora Bolteka. Možda ga je najbolje opisao basist Teške industrije, Ivica Propadalo.

"Večeras nas je napustio naš drugar Igor Boltek. Skroman, nenametljiv, tih. Počivaj u miru dragi prijatelju", riječi su kojima se od Igora oprostio Ivica.

S Igorom smo često i mi surađivali i slažemo se s njime u potpunosti. Uvijek nasmijan i dobre volje zauvijek će nam nedostajati. Nažalost teška bolest uzela je svoj danak, a ožiljci koji ostaju teško će zarasti. Igor će uživati iz nekih nama nedokučivih visina. No sigurni smo da već sada ondje priprema nove nastupe i druži se s legendarnim glazbenicima koje je respektirao.

I cijeli svijet još uvijek je zavijen u crno oplakujući smrt jedinstvenog Maradone. Prije četiri godine u Zagrebu se nogometnom čarobnjaku ostvarila najveća želja - proslavio je pobjedu voljene Argentine u Davis Cupu. Tom prilikom dao je ekskluzivni intervju za In Magazin u kojem je po prvi put komentirao svoje hrvatsko podrijetlo.

"Rekli su mi da imam hrvatske korijene, ali ne mogu to tvrditi. Po ocu imam baskijske korijene. Ako imam hrvatske korijene, dobro, imam hrvatske korijene. 

Kako je In Magazin odigrao važnu ulogu u organizaciji njegovog posjeta za zahvalu smo dobili ovu fotografiju u kojoj se legendarni Maradona slikao u dresu naše reprezentacije. Dragi Diego živjet ćeš zauvijek u našim srcima.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

Prije 30 godina zapamtili smo ih kao mokre bandite: Pogledajte kako danas izgledaju Marv i Harry iz kultnog božićnog filma