Sve nam je ispričala

Snježana Mehun vratila se s još jedne avanture, s novim partnerom posjetila je Vijetnam

Snježana Mehun Snježana Mehun DNEVNIK.hr 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Snježana Mehun +0 Snježana Mehun Galerija

Pješčane plaže, jedna od najboljih azijskih kuhinja, prekrasni resorti i prava avanatura. Snježana Mehun i njezin partner Franz odlučili su odmor provesti u Vijetnamu. Odmah po povratku Snježana nam je otkrila dojmove ove avanture te ispričala kako izgleda romantika na vijetnamski način.

S kopna je Vijetnam okružen Kinom, Laosom i Kambodžom, a njegova obala, duga čak 3260 km, okupana je Južnim kineskim morem. Pješčane plaže i pravi luksuz ono je što će vas dočekati u njihovim resortima, koji su uređeni prema feng shui metodi:

Pogledaj i ovo In Magazin: Jurica Pađen - 1 Kakve uspomene! Jurica Pađen vraća nas u osamdesete, evo koji ga je političar branio od obožavateljica, a tko ga je spasio od zatvora: "On mi je bio redar, moj bodyguard!"

''Ima dijelova koji su do savršenstva luksuza napravljeni'', prriča Snježana. 

No pravi Vijetnam nisu resorti prilagođeni turistima, već sve ono što vas čeka kada izađete iz odmarališta. Ova država ima 95 milijuna stanovnika, a glavni grad Hanoi nešto više od 7 milijuna. Najveći grad Vijetnama je pak Ho Chi Minh s približno 10 milijuna.

''Kod njih nisam vidjela ni jednog prosjaka, naravno, kao i svugjde na svijetu, ima bogatih i siromašnih, to je normalan slijed'', objašnjava. 

Ho Chi Min je ime koje je grad dobio tek '76., prema vijetnamskom vođi Ho Chi Minu, kada su sjeverni i južni Vijetnam ujedinjeni. Ranije se zvao Saigon. Naime, u Vijetnamskom ratu njegove komunističke snage sukobile su se s Južnim Vijetnamom, koji je bio pod američkom dominacijom.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Snjezana Mehun (@snjezanamehun) on

''To je jedan svijet za sebe'', kaže Snježana. 

Tuneli građeni ispod Ho Chi Mina, za vrijeme Drugog svjetskog rata, kasnije su nadograđivani. Grad pod zemljom odigrao je nevjerojatnu ulogu u obrani od američkih snaga, tijekom 20 godina dugog Vijetnamskog rata. I zato su ovi tuneli danas spomenik njihovoj pobjedi, u kojoj su se Vijetnamci borili bez modernog naoružanja. 

Osim u ljubaznosti koju su doživjeli gdje god su se našli, gostoprimstvo Vijetnamaca osjeća se i kad govore o svojoj povijesti:

Mekong rijeka, jedna od najdužih na svijetu, izvire u Kini i na putu dugom više od 4900 kilometara protječe kroz nekoliko država, a ulov iz nje je dovoljan da prehraniti cijeli Vijetnam. Zbog raznovrsnosti, njihova kuhinja slovi kao jedna od najboljih azijskih. 

Mui Ne je prekrasno ribarsko selo na južnoj obali Vijetnama. Ondje tradicionalno izrađuju okrugle ribarske čamce. Sve što se ulovi, odmah ide na roštilj, a jesti možete na svakom koraku, čak i dok uživate ploveći Mekong Deltom:

''Jedndostavno tako žive, to ne znači da oni nisu tu nešto oprali, ili da je nešto neuredno, oni jednostavno imaju taj sklop u glavi, i tu oni imaju sve izloženo u lavorima, neke nevjerojatne veličine školjki, riba, nekih ogromnih sipa, koje ne znam uopće'', priča Snježana. 

Spoj resorta te istraživanja, za Snježanu je bio i idealan i romantičan. Jer njezin partner Franz takvo putovanje nikada ne bi odabrao za odmor. A što god muškarac napravi radi ženine sreće, na svakom dijelu svijeta jednako je romantično!

''Ako vidiš i ako ti je stalo do nekog, da on pristaje napravit neke stvari za tebe, onda ne forsiraš do kosti'', zaključila je. 

Nakon ovakve avanture Snježana i Franz su itekako dokazali da ljubav ne poznaje granice pa čak ni za treće DA!

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Franka Batelić, Vedran Ćorluka (Foto: Instagram) Franka Batelić i Vedran Ćorluka (Foto: Instagram) Vedran Ćorluka i Franka Batelić (Foto: Instagram) Vedran Ćorluka i Franka Batelić (Foto: Instagram) +0 Vedran Ćorluka (Foto: Instagram) Celebrity Njegovi dečki: Ćorluka objavio novu fotografiju sina Viktora i njegova vjernog zaštitara

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene