Čak i mršave djevojke podliježu mišljenju kako moraju biti još mršavije zbog trendova koje nameću mediji, modna industrija, ali i javna scena.


Više nego ikad s naslovnica nam se smiješe ispijeni modeli, a sa svih nas strana bombardiraju mršavošću kao imperativom. Upravo zato rijetko koja žena je zadovoljna svojim odrazom u ogledalu. Tko ili što je, zapravo, uzrok ženskog nezadovoljstva, otkrile su nam poznate dame.

Vezani članci Marijana Mikulić Marijana Mikulić ljuta zbog prevare na koju je nasjela kao i mnogi jer je htjela pomoći: "Srce mi puca od tuge" Nina Badrić Nina Badrić otkrila svoj ljubavni status i nasmijala pratitelje šalom na vlastiti račun

Standardi i ideali ljepote mijenjaju se sukladno razdoblju u kojem živimo, a danas je, čini se, popularna dječačka građa. 'Danas je definitivno poželjna dječačka građa, naime to nam je nametnula moda kao takva, haljine su takve da se čak i ja ponekad koja sam mršava u nekim modelima osjećam debelo', priznaje modna dizajnerica Aleksandra Dojčinović.

I upravo ovdje nastaje problem. Čak i mršave djevojke podliježu mišljenju kako moraju biti još mršavije zbog trendova koje nameću mediji, modna industrija, ali i javna scena.

'Nikad nisam bila za mršavice i izgladnjivanje cura, apsolutno ne, život je kratak, jedite cure moje', poručuje modna agentica Suzy Josipović.

Nina Badrić o navodnoj vezi: 'Goran je sjajan glumac i sjajan dečko'

Sa sličnim se problemom susrela i Ana Begić koja je frustrirana činjenicom da njezin konfekcijski broj i promjena istog baca sjenu na njezina glumačka dostignuća. 'Za to trebaš stvarno imati jedan čvrst karakter i moraš biti dosta onako osoba s nekim svojim potpisom da ne podlegneš tom nekom trendu koji se zove za ovaj posao je 'must have' imati 49 do 50 kila. Zamislite mene da me vidite s 49 kila, vjerojatno bi vam izgledala podosta neprirodno, možda bi na kameri izgledala fantastično, ali uživo bi vjerojatno sablažnjavala ljude koji bi me sreli. Važno se dobro osjećati u tome što jesi', ispričala je Nina Badrić.

A da je ljepota u oku promatrača, shvatit ćemo i pogledamo li tek koje desetljeće unatrag kad se ljepota mjerila nešto drugačijim standardima, a obline su bile i više nego poželjne.

Brojka na vagi i dalje je - samo brojka. Ne zaboravite da je najvažnije ono što skrivate ispod nje. Cijelu priču pogledajte u prilogu in Magazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook