Otvaranje Dubrovačkih ljetnih igara odvelo nas je stazom sjećanja u slavne dane kada su pozornicama grada vladali Goran Višnjić, Rade Šerbedžija i Daniel Day Lewis. Među uzvanicima bile su brojne poznate osobe.


Malo koji par doživi zlatni pir, a glumac Ljubiša Samardžić i supruga Mira upoznali su sada već daleke 1964. godine. I od tada ljeta su im nezamisliva bez Dubrovnika. Ove godine na Dubrovačkim ljetnim igrama bit će prikazana i predstava ocijenjena kao sigurnosni rizik.

Željko Bebek i Maksim Mrvica zaljubili su se u ukleti dubrovački otok Lokrum

Vezani članci Kupanje u moru, ilustracija Na dubrovačkoj plaži do daljnjeg se ne preporučuje kupanje zbog onečišćenja fekalijama Otvaranje 70. Dubrovačkih ljetnih igara (Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL) - 2 Otvorene Dubrovačke ljetne igre: "Potrebno je da kultura bude vodilja i svjetionik u tmini današnjice"

'Elementarne čestice' napisao je kontroverzni Michel Houellbecq koji u novom romanu opisuje Francusku u bliskoj budućnosti s mulimanskim predsjednikom na čelu. Iako je publika na svečanom Otvorenju igra izvođače pozdravila ovacijama dan prije na generalnoj probi nezadovoljni uzvanici gađali su ih rajčicama.

Otvorenje Igara vratilo nas je u najslavnije dane festivala i moramo priznati gledajući ih pomalo nas je uhvatila sjeta. Jer sjetili smo se kako je to nekoć bio veličanstven događaj.

Glumac Nikša Kušelj na otvorenju je izgovorio Pometov monolog iz Dunda Maroja, dok je glumica Judita Franković sve je iznenadila promjenom imagea. Naime, od brinete postala je plavuša. I moramo priznati super joj stoji.

Kako je bilo, pogledajte u prilogu inMagazina.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook