bila u zatvoru

Snimao je četiri godine plaćenu ubojicu i napravio šokantni dokumentarac: "Nije upozoravala, odmah je pucala"

Siniša Gačić - Kći Cammore - 1 Siniša Gačić - Kći Cammore - 1 In Magazin 1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Siniša Gačić - Kći Cammore - 1 Siniša Gačić - Kći Cammare - 2 Christina Pinto - Kći Cammore - 13 Christina Pinto - Kći Cammore - 12 Christina Pinto - Kći Cammore - 11 Christina Pinto - Kći Cammare - 10 Christina Pinto - Kći Cammore  - 9 Christina Pinto - Kći Cammore - 8 Christina Pinto - Kći Cammore- 7 +0 Christina Pinto - Kći Cammore - 6 Galerija

Nedavno je u Zagrebu premijerno prikazan šokantni dokumentarni film o Cristini Pinto, ženi na čelu kriminalne organizacije iz Napulja koja je u talijanskim zatvorima provela duge 24 godine. Slovenski redatelj Siniša Gačić snimao ju je čak četiri godine nakon izlaska iz zatvora kako se pokušava pronaći u ulogama partnerice, majke i bake. U razgovoru sa Sinišom doznali smo zašto joj je nadimak bio Nikita, je li joj žao zbog svega i bi li sve ponovila.

Ona je Kristina Pinto i nekada je radila kao plaćeni ubojica za kriminalni sindikat Camorru u Napulju, a nakon izlaska iz talijanskog zatvora, gdje je provela duge 24 godine, suočava se s izazovima svakodnevnog života. Radnja je to šokantnog filma ''Kći Camorre'', koji je nedavno premijerno prikazan na zagrebačkom festivalu dokumentarnog filma. Slovenski redatelj Siniša Gačić Kristinu je snimao nakon izlaska iz zatvora čak četiri godine.

"Kad upoznaš Kristinu, više manje svi ljudi oko nje žive s emocijom strahopoštovanja. Ona je bila uspješna u Camorri zato što ako si prekršio pravilo ona te nije tri puta upozorila već ti je kod prvog upozorenja je pucala u koljeno, tu je taj strah, a poštovanje dolazi od toga da nikad nije izdala. Odslužila je zatvorsku kaznu jer nije cinkala", ispričao je redatelj. 

Kako je pri uhićenju policija prijetila da će joj oduzeti skrbništvo nad tada jednogodišnjom kćeri Ellenom, usvojio ju je njezin partner Raffaele, koji je i danas uz nju. Kristinini šefovi, braća Perella, su je, kaže, izdali, a danas obojica žive na tajnoj lokaciji s tajnim identitetima. Devedestih je godina bila desna ruka Mariju Perelliju, čije je naredbe bespogovorno izvršavala.

"To je desna ili lijeva ruka kako uzmeš u Italiji ubojica. Kažu čovjek koji sve ako treba i puca. Radila je zadatke koje su joj dali gazde. Bila je poznata pod nadimkom Nikita zato jer kad bi ju vidjeli u to vrijeme voljela je motore i noževe i nikog se nije bojala. Nikita je postala zbog hladnokrvnosti i nije dva puta upozoravala", ispričao je Gačić. 

Pogledaj i ovo In Magazin: Nives Celzijus - 4 sasvim iskreno Nives Celzijus prisjetila se vremena kada je bila žrtva vršnjačkog nasilja i otkrila kako danas odgaja svoju djecu: "Zato što sam bila drugačija!''

Kristina je za mafiju radila od 18. do 21. godine. U to je vrijeme zarađivala milijun lira na tjedan. Danas utjehu traži kod svoje 28-godišnje kćeri Ellene trudeći se premostiti 24 godine izbivanja iz njezina života. U dobi od 46 godina Cristina se pokušava pronaći u ulogama partnerice, majke i bake.

"O novcu i imanju se ne priča nikad jasno i glasno. To možeš samo razmišljati što imaju i od čega žive. Kad ideš s kristinom u gradić van, oni ne plaćaju račune ni u jednoj kafani. Ručkove koje smo jeli, nikad nisam vidio da je netko platio. Tako da ne znam od čega žive. Vidjeli smo u filmu da ona ribari s partnerom. Od toga se ne može živjeti na visokoj nozi na kojoj oni žive", rekao je redatelj. 

Još uvijek je ogorčena na bivšeg šefa Marija, koji je u svojoj knjizi s pozicije šefa pokajnika Kristinu spomenuo u svega dvije rečenice. Za nju on, kaže, nije frajer jer nije platio kaznu za sva počinjena djela.

Otkrio je i što misli kaje li se Kristina za sve što je učinila. "Tu je za ljude Kristina problematična jer joj nije žao. I ona bi sve ponovila sve isto. Misli da je igrala pošteno nepoštenu igru. Nikad nije naudila nekome tko je bio nevin. Mislim da je nama lako govoriti kako bi stvari mogle biti, ali ako si ti rođen u predgrađu Napulja, mama ti je bila u zatvoru, brat bio u zatvoru, svi oko tebe u zatvoru, sa 16 prodaješ hašiš u kvartu, živiš u regiji gdje bolje od krumpira niče kriminal. Definirala ju je familija i lokalno područje i razumijem zašto su stvari takve kakve jesi", objasnio je Gačić. 

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene