Za koga će navijati?

Uoči utakmice Hrvatske i Rusije, pronašli smo Moskovljanku Mariju Safronovu koja se zaljubila u Hrvatsku na prvi pogled

Ruskinja u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) Ruskinja u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Ruskinja u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) Ruskinja u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) Ruskinja u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) Ruskinja u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) +0 Ruskinja u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) Galerija

31-godišnja Maria Safronova u Hrvatskoj živi već više od devet godina.

Uoči sutrašnjeg velikog dvoboja u četvrtfinalu SP-a između Rusije i Hrvatske, pronašli smo Moskovljanku koja se zaljubila u Lijepu našu i u njoj namjerava ostati.

Pogledaj i ovo In Magazin: Hana Huljić - 2 Bez toga nema ništa Hana Huljić otkrila koji je glavni temelj njezine i Grašine obitelj: "Sretna sam što ona to ima"

31-godišnja Maria Safronova, koja u Hrvatskoj živi već više od devet godina, objasnila nam je kako se ruske navijačice pripremaju za utakmice te koji ju je dio naše zemlje najviše očarao.

"Prvu godinu je bilo baš teško naviknut se na jezik, tradicije, mentalitet, ali sad se osjećam kao kod kuće. I ljudi i hrana i priroda, sve je dobro, a najbitnije mi je što je sigurno", započela je Maria.

Ruskinja u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) Ruskinja u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Uz Zagreb, u kojem živi i radi, jedan dio Hrvatske joj je posebno prirastao srcu." Ja obožavam Istru, ona je za mene najljepši dio Hrvatske. Obožavam ljude u Istri."

Njezinu domovinu, naravno, trenutačno također trese nogometna ludnica. "Rusi, baš kao i Hrvati, uoči nogometnih dvoboja vole uživati uz roštilj. Mi to na ruskom zovemo šašlek. Meso na žaru, povrće na žaru i žestoko piće."

Ruske navijačice slove kao jedne od najljepših na svjetskom prvenstvu, a izgledu posvećuju veliku pozornost." One isto vole napraviti nešto na licu, staviti tradicionalni kostim ponekad, što se zove kokošnik, naravno majica na kojoj piše Rusija.

Ruskinja u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) Ruskinja u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Iako priznaje da nije sportski fanatik, Maria će za vrijeme okršaja Rusa i Hrvata također biti prikovana uz TV ekran.

Neka pobijedi bolji, a ako to bude Hrvatska i nakon 20 godina izbori nastup u polufinalu SP-a, to će biti prilika da Hrvati još jednom pokažu svijetu kako smo mala zemlja za velika slavlja za pamćenje.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV. Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene