31-godišnja Maria Safronova u Hrvatskoj živi već više od devet godina.

Galerija


Uoči sutrašnjeg velikog dvoboja u četvrtfinalu SP-a između Rusije i Hrvatske, pronašli smo Moskovljanku koja se zaljubila u Lijepu našu i u njoj namjerava ostati.

Vezani članci Nina Badrić (Foto: Instagram) Nina Badrić otkrila detalje svog ljubavnog statusa te napokon progovorila o onom pravom Osiguranje za vrijeme predsjedanja Vijećem EU-a Zatvorene ceste i stotine policajaca na ulicama: Policija upozorava građane Zagreba – pripremite se na gužve i zastoje

31-godišnja Maria Safronova, koja u Hrvatskoj živi već više od devet godina, objasnila nam je kako se ruske navijačice pripremaju za utakmice te koji ju je dio naše zemlje najviše očarao.

"Prvu godinu je bilo baš teško naviknut se na jezik, tradicije, mentalitet, ali sad se osjećam kao kod kuće. I ljudi i hrana i priroda, sve je dobro, a najbitnije mi je što je sigurno", započela je Maria.

Ruskinja u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr)
Ruskinja u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Uz Zagreb, u kojem živi i radi, jedan dio Hrvatske joj je posebno prirastao srcu." Ja obožavam Istru, ona je za mene najljepši dio Hrvatske. Obožavam ljude u Istri."

Njezinu domovinu, naravno, trenutačno također trese nogometna ludnica. "Rusi, baš kao i Hrvati, uoči nogometnih dvoboja vole uživati uz roštilj. Mi to na ruskom zovemo šašlek. Meso na žaru, povrće na žaru i žestoko piće."

Ruske navijačice slove kao jedne od najljepših na svjetskom prvenstvu, a izgledu posvećuju veliku pozornost." One isto vole napraviti nešto na licu, staviti tradicionalni kostim ponekad, što se zove kokošnik, naravno majica na kojoj piše Rusija.

Ruskinja u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr)
Ruskinja u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr


Iako priznaje da nije sportski fanatik, Maria će za vrijeme okršaja Rusa i Hrvata također biti prikovana uz TV ekran.

Neka pobijedi bolji, a ako to bude Hrvatska i nakon 20 godina izbori nastup u polufinalu SP-a, to će biti prilika da Hrvati još jednom pokažu svijetu kako smo mala zemlja za velika slavlja za pamćenje.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV. Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.