Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

InMagazin donosi novi recept - proljetni njoki na primorski.


PROLJETNI NJOKI NA PRIMORSKI
(4 osobe)

Vezani članci Ana Maras Harmander (Foto: Instagram) Naše slavne dame otkrile su nam gdje će provesti dugo, toplo ljeto, što izbjegavaju, a što najviše vole! Jason Isaacs (Foto: Dnevnik.hr) Holivudske zvijezde koje obožavaju Hrvatsku: "U Americi to košta 10 tisuća dolara, a kod vas 5"

4 fileta orade (4x100g)
100 ml SMS Ekstra djevičanskog maslinova ulja
80 g mrkve
80 g celera
2 komada mladog luka
2 češnja češnjaka
50 ml bijelog vina
25 ml prošeka
100 ml slatkog vrhnja
bijeli papar
¼ limuna
sol
1 žlica Vegete



1 Zamrznuti njoki Podravka (500 g)

1. Filete ribe pokapajte s malo limuna i posolite. Zatim nasjeckajte mladi luk, mrkvu, celer i češnjak.

2. Popržite mladi luk na maslinovom ulju, pa dodajte mrkvu i celer, i onda češnjak. Kad povrće malo omekša, podlijte s bijelim vinom i prošekom te začinite paprom i 1 žlicom Vegete. Malo prokuhajte da alkohol ispari, i dolijte slatko vrhnje.

3. Dok se povrće pirja, skuhajte njoke u kipućoj posoljenoj vodi.

4. Umak je gotov! Sad dodajte njoke i malo promiješajte da se povežu s umakom.

5. Popecite filete ribe na roštilj tavi. Kako biste izbjegli da se zalijepe za tavu, popecite ih na papiru za pečenje. I pazite! MALA TAJNA ovog recepta leži u tome da filete ribe uvijek pečete prvo s kožom na tavi!

6. Proljetni njoki na primorski poslužuju se tako da prvo poslužite njoke, pa umak od povrća i konačno filet ribe na vrh.

Veliki pozdrav iz Podravkine kuhinje i dobar tek!

>> Recept: Pita od puretine
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju