Iako su kao štenci toliko neodoljivi da im lako popuštamo, sa školovanjem, tvrde dreseri, treba početi što prije.


Kako psu udovoljiti, a istodobno ga ne razmaziti? Kako ga socijalizirati, kada početi s dresurom - samo su neka od pitanja na koja smo dobili odgovore. 'Dajemo puno poslastica, mazimo se s njima da ih umirimo, i da steknu povjerenje u nas', priča Lorena Borko.

Vezani članci Maja Šuput Nekad je glazbenicima bilo ispod časti pjevati na vjenčanjima, no danas su rijetki oni koji nisu zapjevali na nečijoj svadbi Kad psi porastu (Foto: izismile.com) Psi im narasli pred očima, iz malih maza pretvorili se u velike

Ako ni to ne pomogne, lakše je ako je vlasnik prisutan. A upravo u društvu vlasnika, njuškice su prošetale sajmom namijenjenim baš za njih. Rijetko tko se nije zaustavio pred slasticama. A keksići, odnosno nagrade, glavni su motivatori pri školovanju pasa.

Iako su kao štenci toliko neodoljivi da im lako popuštamo, sa školovanjem, tvrde dreseri, treba početi što prije. 'Pa najbolje je sa psom počet odmah. od onih osnovnih stvari psolušnosti, sjedi, lezi, ovisi koliko će pas počet brzo prihvaćati', kazala je Lana Glavan. Više pogledajte u prilogu IN magazina.