Puna izazova i promjena

Donosimo pregled zvjezdanih događanja turbulentne i nepredvidive 2020. godine

1/19 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin - Prvi dio pregleda 2020. godine In Magazin - Prvi dio pregleda 2020. godine In Magazin - Prvi dio pregleda 2020. godine In Magazin - Prvi dio pregleda 2020. godine In Magazin - Prvi dio pregleda 2020. godine In Magazin - Prvi dio pregleda 2020. godine In Magazin - Prvi dio pregleda 2020. godine In Magazin - Prvi dio pregleda 2020. godine In Magazin - Prvi dio pregleda 2020. godine In Magazin - Prvi dio pregleda 2020. godine +8 In Magazin - Prvi dio pregleda 2020. godine Galerija

U protekloj godini bilo je smijeha, ali, nažalost, nije nedostajalo ni stresa, izazova i suza. Komu je bila sretna, unatoč nepredvidivim okolnostima, doznajte u našem pregledu 2020. godine.

Ako se po jutru dan poznaje, onda smo po prvoj vijesti 2020. odmah mogli zaključiti da ni godina neće biti sjajna. Šoka nije nedostajalo kada nas je na samu Novu godinu zauvijek napustio Damir Mihanović Ćubi. Otišao je tiho samo mjesec dana nakon što je doznao da boluje od teške bolesti.

Pogledaj i ovo In Magazin: Nives Celzijus - 4 sasvim iskreno Nives Celzijus prisjetila se vremena kada je bila žrtva vršnjačkog nasilja i otkrila kako danas odgaja svoju djecu: "Zato što sam bila drugačija!''

Nakon tog šoka siječanj se nastavio u revijalnom tonu. Celebovi su se razbježali po skijalištima i tropskim lokacijama o kojima ove godine mogu samo sanjati. U veljači smo svi pričali o inauguracijskom stajlingu novog predsjedničkog para. No pravi hit bila je izvedba himne Josipe Lisac.

Kamo sreće da su svi naši problemi završili s raspravama o Josipinoj izvedbi himne.

No rock'n'roll je tek počeo s ožujkom kada stižu vjerojatno najkorištenije dvije riječi 2020. godine - korona virus. Jedan od posljednjih velikih koncerata koji se održao prije lockdowna bio je onaj Nine Badrić u zagrebačkoj Areni, kojim je potvrdila svoj status na estradnoj sceni.

Uskoro više nastupa nije bilo. Note su utihnule. Po prvi put u povijesti otkazan je Eurosong. Naš Damir Kedžo nije otputovao u Nizozemsku, a činjenica da je napokon ostvario svoj san i pobijedio na Dori, a Eurosong je baš ove godine otkazan - nije mu uopće bila fora. Situaciju je spasila ljubimica Điđi s kojom je kratio dane u karanteni.

Uskoro je koronavuirus je zaustavio i gotovo sva sportska natjecanja u svijetu. Javljali smo kako je u samoizolaciji kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić te izbornik Zlatko Dalić.

I dok smo se prije svi žalili na nedostatak slobodnog vremena, sad ga imamo u izobilju.

"Čitamo neke super knjieg, gledamo neke super serije za koje nikad nismo imali vremena", izjavila je glumica Bojana Gregorić Vejzović.

Tih dana bilo je lako biti heroj - sve što ste trebali napraviti je - ostati doma. No nama dvojbe tko su pravi heroji 2020., to su naši liječnici, medicinske sestre, sustav zdravstva.

Izolacija je donijela uvid u aktivnosti zvijezda koje dosad nismo imali priliku vidjeti. Severina je pokazala kako biti snaha iz snova. Čistila je, prala, a pokazala je i kako priprema pitu krumpirušu.

"Što ste mislili da ja ne znam ni jaja ispeči, čudno je vama da ja gulim krumpir, ali samo vi probajte moju krumpirušu nećete požaliti", pohvalila se Severina.

Deset dana nakon krumpiruše u Beogradu je privedena sucu za prekršaje zbog kršenja policijskog sata. No tu nije bio kraj problemimna u 2020. kada je Severina u pitanju. Potvrdila je kako je preboljela koronu, a javnost se bavila njezinim bračnim prilikama i neprilikama.

No ni tu nije kraj. Severinin vrisak glasno je odjeknuo u listopadu.

"Danas je dan kad srce zastaje. Punih je 10 mjeseci od ''privremene mjere'', kojom mi je oduzeto dijete. Ta ''privremena mjera'' je odredila da dijete kod mene prespava dva puta na mjesec. Da ga vidim 10 sati pod radnim tjednom i svaki drugi vikend koji počinje subotom u 10~h. I tako 10 mjeseci. ''Privremeno''. Osjećaj kao kad vaš najglasniji vrisak kao da nitko ne čuje. Ili ne želi čuti", poručila je Severina.

Najavila je kako se unatoč činjenici da je shrvana neće prestati boriti, a mi joj u 2021. želimo dobar vjetar u leđa.

Nije ovo bila sjajna godina ni za Matiju Vuicu. Nakon što je početkom godine svojim kreacijama oduševila Hollywood, crni scenarij počeo se ispisivati 22. ožujka kada je Zagreb probudio razorni potres.

Iako joj je u potresu stradao i stan i atelje nesalomljiv duh pokazala je osmislivši jednan od najoriginalnijih modnih koncepata - Nomadicu. seriju iznenadnih modnih revija. Vratila se i svojoj prvoj ljubavi - glazbi.

U potresu su stradali stanovi brojnih poznatih osoba. Obitelj Despot je ostala bez krova nad glavom. Anja Šovagović Despot je poručila da se osjeća očajno, ali istodobno blagoslovljeno jer su živi, zdravi i okruženi divnim prijateljima. Nastradao je i stan glumice Bojane Gregorić Vejzović. No unatoč svemu, glumica se trudila zadržati osmijeh na licu.

A onda kad pomislite da gore ne može, proradio je u narodu neki crv i unatoč situaciji - internet su prepravile šale. Korona je zaslužna i što su brojne zvijezde otkrile skrivene talente. Katarina Baban je uzela škare u ruke i ošišla se, Nikolina Ristović pokazala je kako nakovrčati kosu koristeći se čarapama, Jole je mir pronašao u radu na polju.


Kako više nije mogao trenirati, Marko Grubnić otkrio je kako obožava kuhati, reket je kuhačom zamijenila i Donna Vekić. No svo to kuhanje urodilo je fobijom od stajanja na vagu.

"Sve uvažavamo, sve smo jako tolerantni, ali ne daj Bože da netko ima debelu rit", izjavio je Jacques Houdek.

Zna to dobro Snježana Mehun. Ona je prvo svom Franzu kuhala, a onda bi otišla trčati perivojem dvorca Schenbrunn, biciklirati bečkim ulicama, a nije propuštala ni kućni trening.

Uz naporne treninge Damir Kedžo učio je talijanski, kao i Slavko Sobin koji ga je učio u izolaciji. No glumac će ovu godinu pamtiti i po mnogoćemu drugom. Pobijedio je u Plesu sa zvijezdama, ali se i preselio daleko od gužvi grada, na osamu u šumi gdje obnavlja svoju novu kuću i uzgaja povrće.

Spletom okolnosti, Nika Antolos, provela je više od mjesec dana u jednom mjestu na otoku Krku i priznaje kako od tamo više ni ne želi jer uživa na osami. Hrvatsku je Rusijom zamijenio profesionalni plesač Ištvan Varga. Njegov novi dom je Moskva.

Nakon šest godina, Ida Prester s klincima i suprugom, beogradsku adresu zamijenila zagrebačkom. I slavni kantautor Ibrica Jusić odlučio se na veliku promjenu - s novim ljubimcem Simbom preselio se u Dubrovnik.

U isto vrijeme kapetan Barakuda, Andro Bušlje, potpisao je za Mladost i Dubrovnik zamijenio zagrebačkom adresom. Na drastičnu promjenu prebivališta odlučio se i Goran Višnjić. Zajedno s obitelji, iz sunčane Kalifornije preselio u Englesku. Osim nove adrese Goran je pokazao i svoj novi imidž, s kojim je gotovo neprepoznatljiv.

S ljetnim mjesecima došlo je opuštanje. Domaće zvijezde jedva su dočekale da se urede i ostave brige iza sebe.

"Nama je ljeto već počelo i jedva smo dočekali da se sve otvori da možemo u Split", priznala je Olja Vori.

No da smo se prerano opustili upozorio nas je zadarski Adria Tour. Sportsko natjecanje u organizaciji Novaka Đokovića, postao je pravi društveni događaj koji nisu propustile ni brojne zvijezde. Da je pozitivan prvi je objavio Dimitrov, nakon toga Novak, Ivanišević i simpatični Borna Čorić.

Ovaj period teško je pao i Marinu Čiliću koji je nakon dva tjedna samozolacije i 3 negativna testa napokon mogao zagrliti sinčića Baldu.

Opet je sve zamrlo. Note su utihnule, a o teškoj situaciji u kojoj se nalaze glazbenici progovorila je Nina Badrić. Među prvima je skrenula pozornost na ljude koji ne mogu zarađivati za kruh.

"I nisam baš naišla na razumijevanje, odnosno solidarnost, a najmanje odobravanje bilo čega, tako da više ne znam što bih rekla po tom pitanju. Samo vidim da sad i drugi kolege glazbenici, s par mjeseci zakašnjenja, progovaraju pomalo o tome koliko je teška situacija", izjavila je Nina.

Ništa lakše nije ni glumcima. Višak slobodnog vremena od nekih je stvorio poduzetnike. Jagoda Kumrić pokrenula je svoj brend. Kreira odjeću i neizostavne maske.

2020. godina u novom je smjeru odvela i Ivanu Banfić. Pjevačica je postala spisateljica. Sve što joj se događalo privatno i poslovno, odlučila je staviti na papir u knjizi Devedesete.

Tony Cetinski je ostvario svoj dječački san i otvorio je glazbenu školu, bavi se i poljoprivredom, a vratio se i ulozi DJ-a.

Bila je ovo godina za promjene u životu Nike Fleiss. Okrenula se svojoj velikoj ljubavi, onoj prema životinjama, i otvorila salon za pse.

Bivšu predsjednicu Kolindu Grabar - Kitarović prvo je odglumila Ornela Vištica, a potom se i ona sama okušala kao glumica. Njezin glumački izlet dogodio se u seriji Nove TV Dar Mar.

"Malo sam se iznenadila kad sam dobila poziv. Pa nisam puno razmišljala jer mislim da u životu treba prihvatiti svaki izazov sve što se nudi", zaključila je Kolinda Grabar-Kitarović.

Zahvaljujući seriji Dar Mar godina je ovo glumačkog debija i najpoznatije hrvatske navijačice, Ivane Knoll.

I Sandra Bagarić je nakon 25 godina karijere okrenula novu stranicu. Po prvi put mogli smo je vidjeti u predstavi za djecu i to čak u dvije uloge.

A glazbenik Ricardo Luque otvorio je u Zagrebu prvi venezuelski restoran. Gastronomiji se okrenula i glumica Sanja Vejnović. Više od sto recepata uskoro će se naći na stranicama njezine prve kuharice.

Iako je zbog njegovih je vratolomija ženska strana obitelji od njega već odavno digla ruke, Dušan Bućan odlučan je u svojem najnovijem pothvatu. Priprema se za rally i uči voziti motor.

U znaku poslovnog uspjeha 2020. je prošla je za bivšu kraljicu Hrvatske i suprugu bivšeg nogometnog reprezentativca. Emina Šokota s Vanjom Horvat vode uspješan posao sa zeolitom, mineralom za kojim su poludjele zvijezde od Nine Badrić i Indire Levak do brojnih sportaša.

U znaku poslovnog uspjeha 2020. je prošla i za Tiju Mamić. Povodom pokretanja vlastite linije beauty proizvoda po prvi put je progovorila o braku sa sportskim menadžerom Mariom Mamićem.

"Mario je meni zaista najbolji prijatelj i s njim pričam i o temama koje su ženske teme, i koje nisu, pričamo o poslu, o djeci o ljubavi, o svemu", otkila je Tia.

Pandemija je na kreativnost navela i stiliste. Tako smo 2020. dobili prvu on line modnu savjetnicu Ivanu Pavić.

Naravno da će ova godina svima ostati u sjeni tragičnih događaja, ali neki će je pamtiti po dobrom. Goran Bogdan u veljači je po prvi put prošetao berlinskim crvenim tepihom, zahvaljujući drami ''Otac'', inspiriranoj istinitom pričom. Nakon toga s mladim chafom Filipom Horvatom otvorio je restoran koji ujedinjava gastronomiju i teatar u jelo nalik na remek-djelo.

Da bi na kraju film "Oaza" u kojem glumi na prestižnom festivalu u Veneciji osvojio nagradu za najbolji europski film.

U znaku nagrade ova je godina prošla i za nogometnu legendu Ivana Gudelja. Dokumentarac o njegovom nevjerojatnom životu osvaja svijet pa je osvjio međunarodnu nagradu za najbolji sportski film na festivalu u Austriji.

No teško se oteti dojmu da je ovo apsolutno najbolja godina za Maju Šuput. Lansirala je svoju kozmetičku liniju, dokazala je da je talentirana voditeljica, a onda je kao šlag na tortu stigla vijest da je u blaženom stanju. Sretnom paru stiže sin.

"A ono što nas je najviše razveselilo kao roditelje je da beba prati naš tempo jer je boksanje bilo u ponoć. Znači nije beba u 9 sati ujutro ili u podne, nego u ponoć. Onda je Nenad stavio glavu na trbuh i rekao ''Ljubavi tatina, bravo. Noćna ptica na mamu!", izjavila je Maja.

Majčinstvo, bračna idila, uspješan posao i osmijeh na licu... Jedino što možemo zaključiti je - ''Ovoj je ženi samo nebo granica!''

Bila je ovo i godina značajnih obljetnica. Dok se to još moglo u prepunom Lisinskom Zorica Kondža proslavila je 35 godina solističke karijere, povodom četrdesete godišnjice prepoznatljivog rock and rolla Divlje Jagode izdale su 12. studijski album, a za 30 godina glazbene karijere Johnny Gitara je osvježio svoj najveći hit "Moja se draga napila".

Glumica Nada Abrus proslavila je pet desetljeća glumačkog rada. Kazališne i filmske uloge odavno ne broji ali zato jedva čeka ulogu bake. 35 godina solističke karijere obilježila je Marina Tomašević dok je bečar Šima Jovanovac proslavio njih 55, a 15. obljetnicu stand-up karijere obilježila je Marina Orsag.

Možete li vjerovati da je prošlo 30 godina otkako je Zagreb bio domaćin Eurosonga i otkako je Tajči nastupla s pjesmom Hajde da ludujemo?

Uz značajnu obljetnicu Tajči je otkrila kako je pjesma Hajde da beremo jagode pretvorena u Hajde da ludujemo.

"Da, u početku je stvarno bila berači, hajde da beremo jagode, hajde zaljubi se u mene, dalje se ne sjećam", otkrila je Tajči.

Tomislav Bralić i klapa Intrade imali su razlog za sreću. Prošlo je 35 godina od osnutka klape. Klapa Sveti Mihovil iz Proložca napunila je 15, a splitski kantautor Hari Rončević na sceni je punih 25 godina.

Prvo desetljeće u svijetu mode proslavila je Monika Sablić. Proslavila je kolekcijom ženstvenih odijela. Značajna je ovo godina i za Gorana Ivaniševića. Konačno je primljen u Kuću slavnih, a iduće godine će proslaviti 20. obljetnicu osvajanja Wimbledona.

"Kad mi netko kaže 20 godina, ja ne znam je li ja to brzo starim ili to ide vrijeme", izjavio je Goran.

Unaprijed se veselimo ovoj značajnoj obljetnici našeg teniskog asa uz nadu da 2021. skriva puno manje iznenađenja od nepredvidive 2020. koju rado ostavljamo u ropotarnici prošlosti.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene