Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Marko Petrić, Goran Marković i Nikša Arčanin - glumačka su nade čija imena vrijedi zapamtiti.


Zbog ljubavi prema glumi, 25-godišnji Marko Petrić rodni je Zagreb prije pet godina zamijenio Splitom. Iza sebe već ima osvojenu Malu Juditu, a za ulogu Danijela u predstavi 'Adio Kauboju' dobio je Nagradu hrvatskog glumišta za najboljeg mladog umjetnika.

>> Ostvario im se san: Siromašni dječaci iz Kabula stižu na dodjelu Oscara!

Mladog Splićanina Gorana Markovića obilježila je uloga Lešandra u 'Splitskom akvarelu', a u rukama već ima i dvije Nagrade hrvatskog glumišta. U predstavi 'Smrt trgovačkog putnika' imao je čast glumiti rame uz rame legendarnom Mustafi Nadareviću, a najteže mu, priznaje, padaju uloge zavodnika.

Sreću u Dioklecijanovu gradu pronašao je i mladi dubrovački glumac Nikša Arčanin. Po završetku studija glume, ostvario je san većine svojih vršnjaka prebacivši se ravno s fakulteta na posao. Publiku je najviše oduševio ulogom u Kafkinoj 'Preobrazbi'.

'Prijemni je u Splitu bio u srpnju, a u Zagrebu u rujnu. Ovdje sam upao odmah i bio prvi na listi, pa sam tako i ostao', kaže glumac Marko Petrić.

'Nemam ja u sebi ono nešto mačo, frajerski, ali s vremenom se popravljam. Nekako sam se snašao, zaplivao sam nekoliko puta u tim ulogama jer sam morao i onda se snađeš. Sad je to već bolje', kaže glumac Goran Marković.

'Nisam odmah upisao Akademiju. Štedio sam novac i nitko nije znao da idem na prijemni jer su moji bili protiv toga. I bilo mi je smiješno reći da nisam upao, da se to desilo i onda sam došao ovdje i iz prve upisao. I eto, super!', kaže pak Nikša Arčanin.

Što su još dečki otkrili pred kamerama inMagazina, pogledajteu prilogu!