Iduće priča posvećena je bakama. Njihova uloga u životu svakoga od nas itekako je važna. Poznati Hrvati otkrili su kakve su bile njihove bake i s koliko su pažnje pratile svaki korak svojih unuka.

Galerija


"Žena koja me učila da zlo, zavist i ljubomora nikad ne bi smjeli biti u mom srcu. Puna ljubavi, pažnje za sve oko sebe. Uvijek mirna, strpljiva, staložena. Baka koja je uvijek bila tu za savjet i pouku o strpljivosti i ustrajanju", tim se riječima prije nekoliko dana od svoje bake Jele na društvenim mrežama oprostio Damir Kedžo i pokazao koliko je u njegovu životu važnu ulogu imala baka, odnosno "mamičica", kako ju je zvao.

Vezani članci Severina i Petar Grašo izveli Virujen u te	 - 3 Glazbenici i publika ponovno zajedno: Sve više pjevača s uzbuđenjem najavljuje koncerte! TLZP: Damir Kedžo kao Josipa Lisac Toliko ga je ponijela preobrazba u Josipu Lisac da se i na telefon javljao kao ona: ''Nikad ovako nisam glumio!''

Upravo ona bila mu je velika podrška tijekom karijere, a s posebnom pažnjom pratila je njegove nastupe u showu ''Tvoje lice zvuči poznato'' prije nekoliko godina.

Baka Anđa bila je jedna od najbitnijih figura i u životu Nede Ukraden.

''Prva sjećanja, prvi mirisi zaista su vezani za tu našu kuću u Glavini Donjoj kod Imotskog, za moju baku i to su, čini mi se, najljepše uspomene koje ja nosim'', rekla je Neda jednom prilikom. 

Najranije djetinjstvo, a kasnije i sve školske praznike ta popularna pjevačica provodila je upravo kod bake. Emotivni su bili njihovi rastanci, a kad je mala Neda postala velika zvijezda, svako njezino pojavljivanje na televiziji pratila je baka Anđa.

Baka je bila važna i u životu Tonyja Cetinskog. Njoj duguje i to što je danas vjera nešto bez čega ne može zamisliti život.

"Mene je kao bebu moja pokojna baka Talijanka, koja je bila jako katolički usmjerena osoba, u doba komunizma u Istri - nije smio nitko ni znati da se krstiš. Ona je mene negdje u 2 ujutro uzela potajno, dogovorila se sa svećenikom i odnijela me u crkvu skrivećki tamo u Istri'', ispričao je Tony.

Po receptima svojih baka Karmela Vukov Colić i danas kuha. Majke njezinih roditelja glavni su krivci za njezinu ljubav prema kuhanju.

Karmela je zbog baka zavoljela kuhanje, a još jednoj vrsnoj kuharici, Sanji Doležal baka je bila uzor.

''Moja je baka bila novinarka. I ja sam svoju prvu praksu odradila na Radiju Zagreb i svidio mi se taj posao, taj život i zapravo sam htjela biti novinarka'', govori Sanja. 

Od voljene bake prošle se godine oprostio i mladi pjevač Marko Kutlić.

"Moja dobrota i radost, moje svjetlo, moj osmijeh, moja druga majka. Mnogi su odrasli bez baka, a ti si uvijek bila tu'', napisao je tada u emotivnoj objavi na društvenim mrežama.

''Jako će mi faliti moja baka jer ona je bila moja druga majka. Ona je bila netko s kim sam dijelio sve svoje tajne i netko tko je bio uvijek uz mene, čak i onda kad nisam bio u pravu. Ona je bila moja najveća podrška u životu'', objasnio je. 

Lice bake slika je koja se ne zaboravlja, a ako postoji druga mama, to je onda baka.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

Čombe iz "Lud, zbunjen, normalan" i naša lijepa glumica postat će roditelji! Vijest su potvrdili divnom fotkom, a otkrili su i bebin spol

Njezine uređene i golišave fotke lajkaju milijuni, ali uživo je oni koji je prate sigurno ne bi prepoznali!