Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Priprema kremšnita uopće nije teška, a sve što trebate jest malo ljubavi prema slasticama i srepljenja!


InMagazin vam u petak donosi Podravka recept za svima omiljene kremšnite. Njihova priprema uopće nije teška, a sve što trebate jest malo ljubavi prema slasticama i srepljenja!

Za kremu:

Zamrznuto Lisnato tijesto Podravka
Hladna voda
sok od 1 naranče
1 Šlag 5 + Dolcela (200 ml)

1. Lisnato razdijelite na dva dijela. Jedan dio odmah vratite u zamrzivač, a drugi razvaljajte na pobrašnjenoj površini na veličinu lima za pečenje (25x35cm).
2. Razvaljano tijesto prebacite u lim i pecite 15-20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C. Pečenu koru ostavite da se ohladi 20-30 minuta.
3. U visoku posudu ulijte vodu, dodajte narančin sok, uspite sadržaj vrećice kreme za kremšnite i miješajte električnom miješalicom (srednjom brzinom) 5-6 minuta.
4. Pripremljenu kremu odmah nanesite na koru lisnatog tijesta, poravnajte površinu.
5. Preko kreme za kremšnite rasporedite svježe voće.
6. Šlag 5 + izmiksajte do željene čvrstoće.
7. Pripremljenim šlagom ukrasite kremšnitu s voćem.
8. Gotove kremšnite ostavite u hladnjaku dva sata.
9. Poslužite rashlađene.


Savjet:
Bogatstvo ovoj slastici daje svježe i prekrasno voće, a ako ga nemate, zamijenite ga s dobro ocijeđenim voćem iz kompota.

Ako ste ljubitelj čokolade, u dio kreme možete umiješati otopljenu čokoladu, lisnato tijesto zamijeniti biskvitom. Svaki put dobit ćete drugačij desert u kojem će konstanta biti vaša omiljena krema (mislim općenito na kremu za kremšnite)

Vrijeme pripreme: 50 min
Težina: Jednostavno
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju