Slavni glazbenici

'Pjesme posvećene Vukovaru obilježile su naš život!'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Točno 22 godine nakon njihova nastanka Hrvoje Hegedušić i Vladimir Kočiš Zec prisjećaju se trenutaka u kojima su nastale pjesme "Stoji grad" i "Gospodine generale", koje su postale simbol tužnih vukovarskih događaja.

Nadu u ljude i bolje sutra ratnih devedesetih često su budile domoljubne pjesme. Na današnji dan, prije 22 godine, u trenutku kad je pao 'Grad heroj' nastali su neki od najljepših stihova. Oni iz pjesme Stoji grad Hrvoja Hegedušića samo su neki od njih.

>> VIDEO Thompson napravio spektakl, na koncert stigao i general Mladen Markač

„Nikakva prijetnja, divljanje, granate ne može iskorijeniti i promijeniti ono bitno u narodu“, izjavio je kantautor prisjećajući se bremenitih vremena.

Imun ne može ostatiti ni Kočiš Zec čija je pjesma 'Gospodine, generale' obilježila mnoge živote. 'Rekao bih da je to jedna od najvećih stvari koje su mi se dogodile u životu', složio se glazbenik koji nam je i ispričao kako je bilo snimati spot u govoto nemogućim uvjetima koje su nosila bremenita vremena.

Pogledaj i ovo showbuzz "Vukovar, Vukovar" Najljepše i najpoznatije pjesme posvećene Gradu Heroju: "Ima jedan grad, oduvijek mi drag..."

Više u prilogu inMagazina.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene