Pokazivao zlatnu medalju

ZLATNI RUKOMETAŠ 'Nema mi micanja, tu sam upoznao buduću suprugu'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Legendarni hrvatski rukometaš i zlatni olimpijac Patrik Ćavar se nakon života u svjetskim prijestolnicama napokon skrasio u svojem rodnom gradu.

Nekad najbolji igrač svijeta Patrik Ćavar rukometom se počeo baviti kao dječak, a u taj sport se zaljubio zbog Veselina Vujovića.

Pogledaj i ovo In Magazin: Hana Huljić - 2 Bez toga nema ništa Hana Huljić otkrila koji je glavni temelj njezine i Grašine obitelj: "Sretna sam što ona to ima"

'Onda sam išao u osnovnu školu da sam pitao nastavnike da me puste da ne bi propustio dio utakmice, jednostavno sam morao sve pogledati od početka do kraja', kaže Patrik.

Ćavar je i danas prepun emocija u dvorani u kojoj je napravio prve rukometne korake te s 15 godina zaigrao u prvoj momčadi tadašnje Mehanike iz Metkovića. Već se u srednjoj školi zbog rukometa preselio u Banju Luku pa stigao u Zagreb, s kojim je dva puta osvojio naslov prvaka Europe. Nakon sedam zagrebačkih godina Pako je ostvario u to doba najveći transfer u svijetu rukometa te otišao u Barcelonu. Kaže, bila je to prava stvar u pravo vrijeme.

'Jednostavno sam se morao okušati s najboljima jer Barca je tada bila daleko najbolja svjetska ekipa. Sjećam se da sam bio jako uzbuđen kad sam išao tamo jer iako sam igrao dobro opet nova sredina, ne znate kako će to sve izgledati, ali u četiri godine u Barceloni tri Kupa prvaka, tu je bilo i dosta španjolskih trofeja, tako da se odlazak u Barcelonu pokazao kao pun pogodak', ispričao je.

U Španjolskoj su ga igrači i treneri proglasili najboljim igračem Barcelone i to mu je, kaže, najdraže priznanje nakon olimpijskog zlata iz Atlante. Povijesnu medalju su proslavili na mjestu gdje se, tvrdi, ona počela stvarati - benzinskoj postaji na kojoj su prije i poslije utakmica pili kavu.



'Svečana odijela koja smo imali za otvaranje Olimpijskih igara smo poderali pa smo takvi hodali kroz olimpijsko selo. Ja znam da sam zaustavljao promet i da sam pokazivao ljudima svoju zlatnu medalju, ljudi su me onako u čudu gledali', sjeća se.

Nakon sedam godina života u Zagrebu, osam u Barceloni, pet u Miamiju, dvije i pol u Parizu te završetka karijere s 36 godina se skrasio u svojem Metkoviću.

'I onda sam sebe pitam da li sam normalan, ali eto to je bila sudbina, ovdje sam upoznao svoju buduću suprugu Dubravku, već smo devet godina skupa i nema mi micanja iz Metkovića, bar zasad', kaže Patrik.

U stanu čuva samo najvrjednije trofeje. Nekih se morao odreći zbog čestih selidbi, a neke je poklonio liječnicima koji su mu pomagali tijekom karijere.

Cijelu priču pogledajte u prilogu IN magazina. IN Magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene