'Gospođa ministarka'

Njeno drugo lice: Branka Cvitković progovorila o ulogama koje su joj obilježile život

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Iza nje su mnoge uloge, no glumica Branka Cvitković priznala nam je da mrzi glumu i glumatanje.

Nacionalna prvakinja zagrebačkog HNK Branka Cvitković nakon 42 godine provedene na sceni otišla je u mirovinu. U rubrici 'Njeno drugo lice' glumica govori o svojem prvom velikom razočaranju, ulogama koje su joj obilježile život, porođaju u šestom mjesecu trudnoće te o tome zašto mrzi glumu.

Pogledaj i ovo Ja od jutra nisam stao (Foto: Promo) Prvonagrađeni tekst Praizvedba predstave "Ja od jutra nisam stao": Pomaknuti svijet matrijarhalnog uređenja

Njeno drugo lice: Vanna o svojim počecim u grupi ET, obitelji i slavi

Branka je kao studentica slučajno došla na prvu audiciju, prošla je i brzo se našla u glumačkoj postavi danas kultne predstave 'Druga vrata levo'. Tamo ju je vidio i naš slavni redatelj Fadil Hadžić koji joj je i ponudio ulogu u svojem cabareu. Tamo je provela dvije godine, a onda joj je Kadžić iznenada dao otkaz!

Je li vam Fadil Kadžić ikada poslije u karijeru pristupio i rekao pogriješio sam? 'Mi smo imali priliku vrlo konkretnu. Fadil je bio intendant i prvo što je učinio pitao me hoću li igrati 'Gospođu Ministarku' (autora Branislava Nušića). Ja sam tada bila cura od 30 godina, dakle u ono vrijeme najmlađa ministarka u Jugoslaviji', prisjetila se Branka svoje uloge u predstavi.

Iako joj je teško pao prvobitni neuspjeh, uslijedili su sami uspjesi. Upisala je glumačku akademiju, a ubrzo je počela i glumiti u HNK gdje je i dočekala mirovinu. Za sebe kaže da je 'neposlušna glumica' jer je uvijek imala neku svoju ideju. Njena najveća uloga ostala je ona samohrane majke, a kada je zamalo izgubila dijete promijenila se u potpunosti. Njezina kćer danas je socijalna radnica.

Pogledajte cijeli intervju u prilogu inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene