Spletom okolnosti, Nika Antolos već više od mjesec dana boravi na otoku Krku. Sada od tamo više ne može u Zagreb, a to ni ne želi. U osami se, kako kaže, okrenula nekim novim vrijednostima.

Galerija Nika Antolos Nika Antolos Nika Antolos +3 Nika Antolos

Kuće oko njih većinom su prazne. Mir, tišina i sloboda – najljepše je što je Nika Antolos mogla poželjeti u ovo vrijeme kada su mnogi zatvoreni u tek u svoja četiri zida:

Vezani članci In Magazin: Nika Antolos - 5 Naša pjevačica objašnjava zbog čega se smatra izliječenom od multiple skleroze: ''Cijelo to vrijeme sam se molila Bogu'' Nika Antolos Naša pjevačica ponosno pokazala lice bez šminke i filtera pa otvoreno progovorila o nesavršenostima: "Imam celulit, pore i bore"

''Pokupili smo se svi zajedno i otišli na Krk, a onda su zatvorili most, desilo se što se desilo. Sad smo tu iz tog razloga, ali mislim da ne bi bilo drugčije ni da se nas pita. Ostali bi ovdje, i da nisu zatvorili jer i ja i nono, ja sa autoimunom bolesti, nono s takvim plućima kakva ima, opcija je da mama ide u dućan, a mi obavljamo ostale poslove'', priča. 

No i u osami, vrijeme prolazi brzo. Pregršt igre, ali i ozbiljnog posla. Mnogo se toga nauči kada se makneš iz svakodnevice, kaže Nika:

''Ja ne znam jesmo li ikad bolje vrijeme provodili. Sadimo vrti, sadimo peršin, celer, kristalku, sve smo posadili. I cvijeće. Sad nas čeka, joj sad bi me nono špoto, ne znam, još nešto. Sretna sam i blagoslovljena situacijom u kojoj se nalazim'', govori. 

Sienni doduše nedostaju prijatelji, no novonastalu situaciju je prihvatila:

''Jasno joj je da se ne može vidjeti s prijateljima, da je to rizično za pradjeda njenog, pranonića i za njenu mamu i da nije uopće opcija da minglamo igdje. Ona je to tako prihvatila i jednostavno je tako kako je i svo zlo s tim, ali imamo sreću da smo na selu i nemoramo sresti nikog po par dana'', kaže Nika. 

Možda jedino što Niku muči, jest to što se još ne zna kako će se odvijati testiranja i upisi za školu. Sienna će na jesen, naime, postati prvašica:

''Frka je s tim upisima trenutno. Evo pojma nemam kako će se to riješiti, kakav im je plan. Mislim da oni još ni sami ne znaju što će s tim što će izvesti,  vidjet ćemo, šta nam kažu tako ćemo raditi. Nemamo druge'', objašnjava. 

Potpuni mir, ali i zahvalnost u ovim teškim vremenima pronalazi i u vjeri. Ona je, kaže, spas i za bolest. Nika se, poznato je, već godinama bori s multiplom sklerozom:

''Bog mi daje snagu i sve moje je u njemu, bez Boga meni nema ničega'', govori NIka. 

Vjera i molitva ono je s čime se budi i kreće na počinak:

''Imamo navečer, svako večer molimo krunicu, na stranici Srce Isusovo sa Alanom Hržicom, i to je nešto što je obavezno maloj, meni i mojoj mami. Svako veče u 8 i to je nešto što nas posebno hrani i veseli na kraju dana'', otkriva. 

Ne mašta o onome što će raditi kada sve ovo prođe, niti se zamara što joj nedostaje. Ona za sve ima jednu drugu poruku:

''Mislim da je bitno što činimo dok ovo traje, na čemu smo radili i što smo gradili. Ako je bit bila tugovati za onim šta nemamo onda uopće ne poznajemo sreću, sreća se nalazi tamo gdje je nema, sreća se treba graditi, na sreći se radi'', zaključila je Nika za kraj. 

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju