Domaću, ali i svjetsku javnost, danas je rastužila vijest o smrti proslavljene glumice Mire Furlan. U 66. godini preminula je nakon što je duže vrijeme bolovala od virusa zapadnog Nila. Mnogima omiljena glumica iza sebe je ostavila brojne međunarodne uspjehe u predstavama, filmu i na malim ekranima.

Galerija Mira Furlan Mira Furlan Mira Furlan +7 Mira Furlan

Mira Furlan bila je ispred svojeg vremena. Često su govorili to ovoj kazališnoj i filmskoj divi koja nas je osvajala ljepotom i talentom. Zauvijek nas je napustila nakon duže borbe s bolesti zapadnog Nila u SAD-u, gdje je živjela. Svoj je glumački dar dijelila nesebično, a najgori dio svoje profesije smatrala je slavu.

Vezani članci Mira Furlan U 2021. godini oprostili smo se od brojnih domaćih i svjetskih velikana, ovo su zvijezde koje su nas zauvijek napustile Mira Furlan Mira Furlan prije smrti sinu je ostavila emotivno pismo, otkriveni su srcedrapajući detalji koji tjeraju suze na oči

''Na neki način, čovjek se odriče svoje ljudskosti i svoje osobnosti i svoje individualnosti i postaje predmet, objekt kojim se može manipulirati. Tko bi normalan to poželio u svom životu'', rekla je Mira jednom prilikom. 

U svojim je odlukama nerijetko bila hrabra. Među prvim je glumicama s ovih prostora koja se razodjenula na platnu.

''Sada kada gledam, s obzirom na prostor u kojem sam živjela to je bila potpuno kriva odluka. S obzirom na moju odgovornost prema poslu i prema toj profesiji, to je bila apsolutno prava odluka'', rekla je. 

Mira je početkom 90-ih zbog posla i ljubavi živjela na relaciji Zagreb - Beograd. Zato je, u tom turbulentnom ratnom vremenu, mediji nisu štedjeli. Najviše su je pogodili napisi da se početkom rata preselila u Srbiju, što, rekla je glumica, nije bilo istina.

''Ponavljaj laž dovoljno dugo i ona postaje istina. Tako doživljavam sve to što se dogodilo meni'', komentirala je. 

Mira je čvrsto stajala na nogama i kad je kao glumačka diva bivše države završila perući posuđe u SAD-u, kamo je emigrirala početkom Domovinskog rata. Ipak, njezin je glumački talent preskočio sve prepreke pa je ostvarila brojne zapažene uolge u popularnim američkim serijama ''Babylon 5'' i ''Izgubljeni''. Upravo su joj film i serije u konačnici bili draži od kazališnih dasaka.

''Daske su naporne, zahtjevaju cijelog čovjeka i teške su za obiteljski život'', znala je reći. 

Čak je s obitelji planirala jednog dana vratiti se u Lijepu Našu.

''Pored mora bi vrijedilo živjeti. Pored nekog mora! A ovo more volim!
Znači, mogli bi brojati valove jedan dan! Ahhh, apsolutno. Mogla bih cijeli život gledati u valove'', zaključila je prerano oreminula glumica. 

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

Mira je 35 godina ljubila redatelja Gorana Gajića, bili su jači od svih nedaća, a jednom je ispričala kako je njihova ljubav zapravo započela Mira Furlan - 4 Mira Furlan - 2 Mira Furlan - 1 +6 Mira Furlan - 2

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju