Zauvijek zbogom

Mira Furlan osvajala je talentom i ljepotom, a s virusom zapadnog Nila borila se duže vrijeme

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Mira Furlan Mira Furlan Mira Furlan +0 Mira Furlan Galerija

Domaću, ali i svjetsku javnost, danas je rastužila vijest o smrti proslavljene glumice Mire Furlan. U 66. godini preminula je nakon što je duže vrijeme bolovala od virusa zapadnog Nila. Mnogima omiljena glumica iza sebe je ostavila brojne međunarodne uspjehe u predstavama, filmu i na malim ekranima.

Mira Furlan bila je ispred svojeg vremena. Često su govorili to ovoj kazališnoj i filmskoj divi koja nas je osvajala ljepotom i talentom. Zauvijek nas je napustila nakon duže borbe s bolesti zapadnog Nila u SAD-u, gdje je živjela. Svoj je glumački dar dijelila nesebično, a najgori dio svoje profesije smatrala je slavu.

Pogledaj i ovo showbuzz tužna godina U 2021. godini oprostili smo se od brojnih domaćih i svjetskih velikana, ovo su zvijezde koje su nas zauvijek napustile

''Na neki način, čovjek se odriče svoje ljudskosti i svoje osobnosti i svoje individualnosti i postaje predmet, objekt kojim se može manipulirati. Tko bi normalan to poželio u svom životu'', rekla je Mira jednom prilikom. 

U svojim je odlukama nerijetko bila hrabra. Među prvim je glumicama s ovih prostora koja se razodjenula na platnu.

''Sada kada gledam, s obzirom na prostor u kojem sam živjela to je bila potpuno kriva odluka. S obzirom na moju odgovornost prema poslu i prema toj profesiji, to je bila apsolutno prava odluka'', rekla je. 

Mira je početkom 90-ih zbog posla i ljubavi živjela na relaciji Zagreb - Beograd. Zato je, u tom turbulentnom ratnom vremenu, mediji nisu štedjeli. Najviše su je pogodili napisi da se početkom rata preselila u Srbiju, što, rekla je glumica, nije bilo istina.

''Ponavljaj laž dovoljno dugo i ona postaje istina. Tako doživljavam sve to što se dogodilo meni'', komentirala je. 

Mira je čvrsto stajala na nogama i kad je kao glumačka diva bivše države završila perući posuđe u SAD-u, kamo je emigrirala početkom Domovinskog rata. Ipak, njezin je glumački talent preskočio sve prepreke pa je ostvarila brojne zapažene uolge u popularnim američkim serijama ''Babylon 5'' i ''Izgubljeni''. Upravo su joj film i serije u konačnici bili draži od kazališnih dasaka.

''Daske su naporne, zahtjevaju cijelog čovjeka i teške su za obiteljski život'', znala je reći. 

Čak je s obitelji planirala jednog dana vratiti se u Lijepu Našu.

''Pored mora bi vrijedilo živjeti. Pored nekog mora! A ovo more volim!
Znači, mogli bi brojati valove jedan dan! Ahhh, apsolutno. Mogla bih cijeli život gledati u valove'', zaključila je prerano oreminula glumica. 

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene