Najviše pozornosti Meghan Markle je privukla kršenjem strogih pravila kraljevskog protokola.

Galerija


Otkad je u svibnju postala vojvotkinja od Essexa, svaki korak Meghan Markle je pod povećalom javnosti.

Vezani članci Princ Harry i Meghan Markle - 2 Princ Harry i Meghan pokušavaju utišati nova šuškanja koja bi im mogla nanijeti štetu i dodatno narušiti njihov imidž Princ Harry i Meghan Markle Harry i Meghan ne žale zbog intervjua s Oprom Winfrey, no sljedeći potez kraljice Elizabete možda im se neće svidjeti

Najviše pozornosti ipak je privukla kršenjem strogih pravila kraljevskog protokola. Čega se to Meghan nije pridržavala, što joj se tolerira, a što ne?

Vojvotkinja Meghan ostvarila je san svake djevojčice, udala se za princa. No udajom život joj se promijenio za 360. Neprekidno je u središtu zanimanja, prati se svaki njezin korak - i najčešće se govori - kako krši kraljevski protokol i ne slijedi pravila.

"Što se tiče vojvotkinje Meghan, ona dolazi iz jednog drugog okruženja. Ona je kao Alisa u zemlji čudesa pala iz jednog svijeta u drugi svijet i to je zapravo težak posao i teška situacija zapravo u kojoj se ona relativno dobro nosi pa je šest mjeseci imala vremena prilagođavanja iz jednog svijeta u drugi svijet. Imajući sve to u vidu, ne vidim tako neke propuste", odmah na početku otkriva Milada Privora.

Do danas je prekršila niz protokola, pokazala ramena i gole noge, no čini se da joj obitelj to ne zamjera.

"Ima odstupanja od tradicionalnog i do sada viđenog, ali dio tog odstupanja je već i u prethodnici, vojvotkinji Katherine isto bilo vidljivo. Ako gledamo slike pokojne Lady Di, tamo su recimo isto vidljiva za pojmove novinara slobodnija odijevanja. Tako je prilikom nedavnog službenog posjeta Novom Zelandu nosila haljinu ispod koje se vidjelo i donje rublje.

"Ništa nije slučajno. Ništa ona nije obukla što se nije analiziralo da li može obući ili ne može. Bilo je odjevnih predmeta koji nisu bili uobičajeni za kraljevske kuće, ali eto vidjeli smo i tu jednu prozirnu haljinu."

Njezinu stručnu timu potrkala se greška - nisu skinuli etiketu koja je izvirivala ispod haljine. Za taj promašaj nije kriva, no zamjera joj se što ne vadi ruke iz džepova. "To je iskaz da joj je neugodno", tvrdi Gabrijela Kišiček.

"To je dio stylinga za manekene. Kad nose model po pisti, onda dobiju točnu uputu kako da stave ruku u džep. Džepovi ne služe za držanje ruku. Dapače, to se ne smatra nekom pristojnošću ni kod žena ni kod muškaraca, ali bože moj. To je sada imala na tim slikama da je imala ruke u džepu pa joj se malo nazirao i taj trbuščić i ta sreća kroz jedan taj trbuščić, jer trudne žene su obično sretne žene i to je zapravo trebalo više gledati kao jedno veselje."

Meghan i Harry često se drže za ruke i ljube u javnosti. S obzirom na to su u šestom naslijednom redu, dozvoljava im se da postavljaju nove standarde. No prema strogim pravilima članovi kraljevske obitelji u javnosti ne bi trebali razmjenivati nježnosti na taj način. No oni očito za to ne mare.

"Oni su bili daleko od kuće i onda su si dali malo oduška. Nisu bili toliko pod stegom, silnih timova koji ih upozoravaju na nešto što se treba ili ne treba desiti i to je zapravo simpatično. Jedan mladi zaljubljeni bračni par, a što će drugo nego držati se za ruke.

Pitamo se kako sve ovo tolerira Kraljica? I je li sve možda promišljeni marketing cijele kraljevske obitelji?

Svakako da je to za dobrobit monarhije. Kao u svakom drugom slučaju kad se oni otvaraju prema narodu, kad su oni bliski narodu, onda ih narod drugačije gleda i drugačije percipira kompletnu monarhiju. To je zapravo jedno vrlo lijepo osvježenje", zaključuje Milada.

Vojvotkinju Meghan već se opisuje kao kreatoricu novog identiteta monarhije. Dokle će sezati njezina ležernost tek ćemo vidjeti.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

Jeste li vidjeli brata Andreje Pejić? Neviđeno dobro izgleda i totalna je suprotnost od sestre

Znate li kako je Bare izgledao u petak, a kako prije deset godina? Razlika je brutalna

Ovo nije pornić, ali jako je vruće: Pogledajte kako manekenka gola pere auto