Tko nosi maske, a tko ne?

Poznati Hrvati ostaju odgovorni, otkrivaju svoje mjere zaštite: Stavros prognozira kraj korone!

Jasmin Stavros Jasmin Stavros DNEVNIK.hr 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Matija Vuica Matija Dedić Jasmin Stavros +0 Lea Mijatović (Foto: PR) Galerija

Jesu li u nošenju maski disciplinirane domaće zvijezde? Što rade i kako se pokušavaju zaštititi od koronavirusa glumci, glazbenici i ostali poznati Hrvati, istražila je naša Julija Bačić Barać. Dok jedni smatraju kako se koroni bliži kraj, drugi kritiziraju odluke našeg stožera, ali svima se slažu u jednom - moramo ostati odgovorni.

"Oni koji određuju kako bi se mi trebali ponašati trebaju najprije sami između sebe sabrati pa se oni kao primjer tako ponašati, da bismo im vjerovali u cijeloj toj priči. Bit ćemo odgovorni, ali budite i vi odgovorni", poručila je pjevačica i modna dizajnerica Matija Vuica.

Pogledaj i ovo In Magazin: Jurica Pađen - 1 Kakve uspomene! Jurica Pađen vraća nas u osamdesete, evo koji ga je političar branio od obožavateljica, a tko ga je spasio od zatvora: "On mi je bio redar, moj bodyguard!"

Ostanimo odgovorni - to je zajednički cilj i onih koji odlučuju o mjerama i svih nas. A ostati odgovoran baš sad kad je korona odlučila ponovno nas podsjetiti na svoju prisutnost, nikako ne smijemo zaboraviti.

"Nije mi svejedno, pogotovo u zadnje vrijeme, strah me drugog vala, držim se mjera", priznao je glumac Goran Bogdan.

"Ja nosim masku, super da i ti nosiš mogao bi i ja stavit, nosim ju sa sobom. Nosio sam ju i u periodu kad je popustilo pa ti se ljudi smiju, vidim po gradu nosi svaki trideseti čovjek", izjavio je glazbenik Matija Dedić.

Staviti masku zaista nije neka velika žrtva, a pogotovo ako na taj način barem malo zloglasnoj koroni ograničavamo kretanje.

"Stavit ću je tamo gdje budu baš inzistirali, u torbici naravno ima neki sprej za ruke, imam ga i inače na svakom svom putovanju pogotov kad letim avionom, kad sam u bilo kojem prijevoznom sredstvu", priznala je Matija.

"Maskica je uvijek u torbi, uvijek spremna u frizerskom salonu, u taksiju, kad god sam u zavorenom prostoru u bližem kontaktu s ljudima, na taj način se štitim. Rukavice ne nosim, ali dezinficijens je u torbi u svakoj prilici", rekla nam je pjevačica Lea Mijatović.

"Dokazano je da te maske nisu baš 100 posto riješnje, ali ako je baš treba stavit onda ću staviti", dodao je pjevač Jasmin Stavros.

Osim nošenja maski, poznati su Hrvati usvojili još novih navika.

"Ne putujem avionima, i takva mjesta mislim da su problematična, i naravno ne idem u noćne klubove", rekla nam je poduzetnica Borna Kotromanić.

A tu je i strah od ljubljena, grljenja i svakog drugog socijalnog kontakta.

"Nećeš svakom dati ruku, svakog ljubiti, svakog grliti", zaključio je Mario iz Ljubavnika.

U nekoliko mjeseci, otkad se koronavirus doselio i u Hrvatsku, mnogo se toga promijenilo, a neke odluke našeg stožera, kako smatraju zvijezde, možda su mogle biti i drugačije.

"Po meni ja mislim da bi bilo bolje da su sačekali još 2 dp 3 tjedna, da nisu pustili ovo sve kako su pustili, ovaj val ne bi se sigurno niti dogodio", zaključio je Stavros.

Kad će se život ponovno vratiti u normalu, ovisi o svakom od nas, zato ostanimo odgovorni i nadajmo se da će se ostvariti ova Stakijeva optimistična prognoza: "Ja se nadam da će proći i da će za 10-15 dana biti sve ok".

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Ed Westwick (Foto: Getty Images) Celebrity Tko bi joj odolio? Na Instagramu pokazala čari kojima je osvojila zgodnu zvijezdu hit-serije

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene