Skoro mijenjala i ime

Marina Tomašević nam priznala za čime jedino žali u svojem životu, nakon 35 godina na sceni

Marina Tomašević - 2 Marina Tomašević - 2 DNEVNIK.hr 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Marina Tomašević - 1 Marina Tomašević - 4 Marina Tomašević - 2 +0 Marina Tomašević - 3 Galerija

Iako njezina glazbena karijera traje više od 45 godina, onih 35 solističkih Marina Tomašević obilježit će koncertom u Lisinskom. Mnogi su koncerti otkazani, ali njezin, koji bi se trebao održati krajem travnja, zasad nije. No to nije razlog da s poznatom zadarskom pjevačicom ne pretresemo tih 35 godina - glazbenog i privatnog života. Priča Lane Samaržije.

Krajem travnja, točnije 29.og, poznata Zadranka Marina Tomašević u Lisinskom bi trebala počastiti publiku najvećim hitovima iz svoje bogate glazbene karijere. Na sceni je već 45 godina, od toga 35 u solističkim vodama.

Pogledaj i ovo In Magazin: Hana Huljić - 2 Bez toga nema ništa Hana Huljić otkrila koji je glavni temelj njezine i Grašine obitelj: "Sretna sam što ona to ima"

"S 15 godina sam baš profesionalno stala na binu, i dobila prve novce za to nešto i toliko sam se začudila. Ali ja nisam došla tu zarađivati, ja sam došla pjevati, ja sam došla zbog ljubavi", izjavila nam je Marina.

Pjevačke početke brusila je u bendu Tintina, koji je svojedobno bio i prateći bend proslavljenog pjevača Tomislava Ivčića. 1989. godine, na njegov poziv odlazi u Zagreb, gdje započinje njezin diskografski rad.

"I tako je i nastao moj prvi album, prvi pravi profi album, s hit pjesmom ''Ne plači majko'' koja je obilježila i mene i mnoge generacije koje su rasle uz mene, pa čak i djeca mojih vršnjaka", izjavila je Marina.

Njezin glazbeni put i etabliranje na domaćoj sceni u vrijeme rata biva prekinuto.

"Tada samo dosta trčala i po frontovima, i radila dobrotvorno, više nego ove komercijalne, i nekako obzirom na činjenicu da je ratno stanje, nisam razmišljala o nekakvom stvaranju daljnje karijere, odnosno potvrđivanju onoga što je", objasnila nam je.

Nakon prerane smrti Tomislava Ivčića, Marina karijeru nastavlja uz Rajka Dujmića i druge priznate tekstopisce poput Nenada Ninčevića, Alke Vuice. Mnogo toga bi kaže u karijeri mijenjala. No neke odluke i danas bi bile iste. Menađer Boris Šuput nagovarao ju je da promjeni ime.

"Htio je da se zovem Marina Moris, a ja sam rekla zamisli mog oca, koji je toliko ponosan na to prezime. Ne želim se tako zvati. Možda sam radila greške, možda bi sve bilo puno brže, međutim karakterno i danas sam još bolja u tome i kažem da čovjek ne smije lagati", otkrila nam je Marina.

Ono najteže ipak je bilo balansiranje karijere i majčinstva. No, Marina je bila odlučna da je majčinstvo na prvom mjestu.

"Ja sam postala mama s nepunih 18 godina. I to je naljepša stvar u životu koju sam mogla napravit. Toliko sam sretna, ja toliko blagoslivljam taj moment. Ustvari dijete se nije ni slučajno dogodilo, nego ja sam baš htjela biti mama. Još kao djevojčica sam znala da hoću biti mama. Mi smo funkcionirali jako dobro, mada sam se ja brzo razvela od njezina oca, ali smo jako dobro funkcionirale. Rasle smo jedna s drugom i danas kažem da smo najbolje prijateljice", izjavila je Marina.

Kći Paulu odgajala je uz pomoć roditelja. Važno joj je bilo da ih slava nikada ne ponese.

"Nije htjela isticati to. Na kraju krajeva, ima još jednog člana obitelji, stric rođeni joj je Mladen Grdović, tako da su se uvijek oko nas vrtili poznati, i njoj je to bilo sasvim normalno i dapače, zazirala je od tog svijeta", priznala je Marina.

Prednosti ranog majčinstva su brojne, kaže. A ona žali što se u njemu nije ostvarila još koji put.

"Žao mi je što nemam bar još dvoje djece. Evo iskreno, ja bih imala bar još dvoje djece. Žene ako možete, rađajte. Uopće mi nije isprika kako ću odgajati, kako ću prehraniti, sve se nađe", zaključila je.

Nakon 27 godina života u Zagrebu, zbog unuka Daniela ponovno sam se vratila u rodni Zadar.

"Taj mališan mi je osvježio život. Sad shvaćam moje roditelje koji kažu vidjet ćeš kako se unuče drugačije voli. I to je živa istina. Sve što sam mojoj kćeri na jedan način zabranjivala, danas njemu sve dozvoljavam", priznala je.

I privatno i poslovno ova zadarska diva potpuno je ispunjena, a za kraj godine priprema izložbu svojih djela u vinorelu.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene