Dobitnik 9 Grammyja

Kubanac koji je oduševio svijet - pa i Zagrepčane!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Koliko ljudi može reći da se prema njihovu životu snimio film? Rijetki su takvi, a među njima je i kubanski jazz trubač Arturo Sandoval.

S Kube je prebjegao u SAD, a njegova se životna avantura na kraju i ekranizirala. Ovaj je tjedan u punoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog hrvatska publika imala prilike čuti kako to zvuči kad se jedan veliki Arturo Sandoval primi trube.

Pogledaj i ovo In Magazin: Nives Celzijus - 4 sasvim iskreno Nives Celzijus prisjetila se vremena kada je bila žrtva vršnjačkog nasilja i otkrila kako danas odgaja svoju djecu: "Zato što sam bila drugačija!''

'Koliko ste ponosni na film? Jako, to znači da sam imao ispričati zanimljivu priču', rekao je sam Arturo.

Sandoval je napisao glazbu i za soundtrack filma ''For love or country'', koji je nagrađen Emmyjem. Arturo kaže kako ga je američki jazz glazbenik Dizzy Gillespie oslobodio Castrova diktatorskog režima po kojem su vas mogli strpati u zatvor ako bi vas uhvatili kako slušate jazz na radiju.

>> Gosti iz Amerike i Rusije osigurali jazz spektakl u Zagrebu

'Što je za vas bilo najteže? Najteže je bilo kad sam morao otići. 25 godina nisam bio na Kubi. I ne smijem se vratiti. Dobio sam politički azil u SAD-u', kaže slavni glazbenik.

O Arturovu talentu govore i brojne nagrade. Čak devet puta dobio je nagradu Grammy, surađivao je s brojnim glazbenim legendama, a u novije vrijeme nastupio je s Aliciom Keys i Justinom Timberlakom. Uz sve te svjetske nagrade stajat će i Porin, nagrada za posebne zasluge koja mu je uručena na kraju zagrebačkog koncerta.

'Obećavam da ću ovu nagradu staviti na posebno mjesto u svojoj kući', kaže. 'Rekli ste da imate jedan san, a to je da se barem nakratko vratite na Kubu. Je li to istina? Istina, volio bih, ali mislim da to nije moguće', poručuje.

Kako je bilo na koncertu te kakve je detalje svog zanimljivog života Arturo s nama podijelio pogledajte u prilogu inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene