Humanitarni angažman

"Kralj dijaspore" još jednom pokazao veliko srce: Održao koncert za pomoć najpotrebitijima

Mate Bulić i gost (Foto: Dnevnik.hr) Mate Bulić i gost (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr 1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Mate Bulić i gost (Foto: Dnevnik.hr) Mate Bulić (Foto: Dnevnik.hr) Mate Bulić (Foto: IN Magazin) Mate Bulić (Foto: IN Magazin) Mate Bulić (Foto: IN Magazin) +0 Mate Bulić (Foto: IN Magazin) Galerija

Mate Bulić svake godine na blatničku pozornicu dovede najzvučnija imena glazbene scene.

Nešto manje od desetljeća Mate Bulić u svojem rodnom mjestu organizira Blatničke note dobrote - humanitarni koncert koji pomaže najpotrebitijima.

"Mi uvijek kažemo onom ko želi na neki način da se nešto pridonese nek se javi, dobit će ulaznice i sve ulaznice koje se preuzmu ili prodaju to je čisti njihov prihod. To je naš taj dio od srca, a za najpotrebitije dajemo u selu, udrugama, za bolesnička pomagala odnosno ortopedska ili bilo koja druga i oni koji su novčano najugroženiji i to je točka to je taj financijski bilde", izjavio je Mate.

Kralj dijaspore svake godine na blatničku pozornicu dovede najzvučnija imena glazbene scene. Tako su ove godine svoje pjesme izveli Marko Perković Thompson, Marina Tomasević, Mladen Grdović, Jasmin Stavros, Neno Belan, Tarapana Band. Svi su oni sa zadovoljstvom prihvatili Matin poziv.

Pogledaj i ovo In Magazin: Angelina Mango - 4 Posebna djevojka Glavna konkurentica Baby Lasagne po prvi put u Zagrebu, evo što je imala reći o njemu: "Neki dan sam ga srela!"

"Mate je jedan dobar čovik prvo. Vrlo pažljiv čovjek, posebno pažljiv sa onima s kojima je vezan, a mi smo kumski vezani već dugo, dugo godina. Toliko je strpljiv bio sa mojom djecom dok su bila mala da se pretvarao u sve samo da bi im udovoljio. Tako da je on uvik kad kažeš Mate Bulić u mom životu jedna dobrota, dobar čovjek", izjavio je Marko Perković Thompson.

S njim se složila pjevačica i slikarica Marina Tomasević.

"Vi srce nikad ne možete prevariti, nema šanse, Mate ima to jedno jako i veliko srce i naravno ovdje su sve njegovi prijatelji i to nešto znači i ova poruka koja ide iz Blatnice za cijeli svijet" zaključila je Marina.

Prvi put na Blatničku pozornicu stao je Jasmin Stavros koji priznaje da je do dogovora oko nastupa došlo slučajno.

"Ja i Mate smo zajedno bili u travnju na hodočašću u svetoj zemlji onda smo baš sidili u jednom kafiću na crnom moru, odnosno mrtvom moru i onda smo pričali, pričali i on govori bili ti doša i ja kažem BI. Zašto ne, ako je humanitarno dolazim", izjavio je Jasmin.

A ni Matina kolegica Marina Tomasević nije stigla praznih ruku, naime, odlučila je razveseliti domaćina unikatnim poklonom.

"Ja već dugo razmišljam kako ću Mati nacrtati taj portret jer njemu se osobno sviđaju moje varijante crtanja vinom. Jako sam sretna što je Mate konačno dobio u ruke svoj portret", objasnila je.

No to nije jedini poklon koji je iznenadio Matu. Naime, Općina Čitluk dodijelila mu je nagradu za životno djelo - u promidžbi svojih Blatnica.

"Znate onu staru narodnu kad kažu da je najteže biti u svojem selu pop eto hvala Bogu na neki način ja sam to doživio. Pomognemo koliko možemo, a posebno mojoj Blatnici gdje sam ja rođen. Ja sam vam rođen odavde 500 metara i tu je moja vječna kuća gdje su moji svi sahranjeni i ja ću se tu jednog dana vratiti u kojem kontekstu nebitno ali je bitno da je moja Blatnica dio mene", priznao je Mate.

A da Mate ne zaboravlja mlade snage glazbene scene, dokaz su Frano Pehar i Tarapana Band koji su dodatno zagrijali više od 25 tisuća posjetitelja Blatničkih nota.

Iduće Blatničke note već se užurbano pripremaju jer datum se zna 10. kolovoza 2020. Dan kada će ovo malo mjesto još jednom postati centar Hercegovine.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Stella Maxwell (Foto: AFP) Stella Maxwell (Foto: AFP) Stella Maxwell (Foto: AFP) Stella Maxwell (Foto: AFP) +5 Stella Maxwell (Foto: Profimedia) Celebrity Ovu zanosnu plavušu zanimaju samo žene, a trenutno je u turbulentnoj vezi sa slavnom glumicom

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Miočić udara Cormiera Miočić - Cormier Miočić udara Cormiera Miočić - Cormier +1 Nate Diaz kontrolira Pettisa (Foto: AFP) FIGHT! VIDEO: Stipe Miočić žestokim nokautom vratio pojas UFC prvaka i možda poslao Cormiera u povijest!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene