Svjetske zvijezde ne samo da ne plaćaju dizajnersku odjeću već da odjenu kreaciju dobivaju i honorar.


Ekipa IN Magazina istražila je kako nastaje poslovna suradnja između dizajnera i zvijezda, ali i doznala koje to sretnice dobiju i četiri milijuna kuna za nošenje odjeće s potpisom.

Vezani članci Miroslav i Indira Levak Naše zvijezde o tajnama uspješnih brakova i veza: "Kad bih to znala odgovoriti, milijune bih imala" Dvojnici (Foto: Instagram/same.de.la.same) - 10 Nevjerojatno koliko sliče zvijezdama, možete li uopće prepoznati ''original''?

Slava ima dvije strane. Ona dosadnija je ta da uvijek moraš biti spreman privatne trenutke podijeliti s javnošću. No jedna od boljih je ta što na odjeću ne morate potrošiti ni novčića. Svjetskim zvijezdama dizajneri svakodnevno odjeću šalju na kućnu adresu.

Modna urednica Dubravka Prpić Znaor  kaže kako je veza između zvijezda i dizajnera "brak iz koristi". Zbog toga neki odjevni predmet u većini slučajeva mogu odjenuti samo jednom. Bacati novac, čak i u svjetskim razmjerima gdje se honorari isplaćuju u milijunima, je besmisleno.

Seksi manekenka zarađuje toliko da će vam se zavrtjeti u glavi

Prva poznata osoba koja se obratila dizajneru bila je Jackie Kennedy koja je još šezdesetih ostvarila suradnju s Oscarom de la Rentom. S politike je ova uspješnica prenesena na Holivud. Prva takva zvjezdana suradnja bila je ona Audrey Hepbourn i Huberta (Hubera) de Givenchya. No tek devedesetih selebritiji postaju glavne zvijezde modne industrije.

Budući da Hrvatska u svemu prati svjetske trendove, i naše zvijezde sve češće surađuju s domaćim dizajnerima.

Više o ovoj zanimljivoj temi saznajte u prilogu IN Magazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook