Kad je proslavljeni košarkaš, a odnedavno i član NBA Kuće slavnih, Dino Rađa, odlučio preseliti se u Zagreb, za svoju je obitelj tražio najbolje. Odabrao je luksuzni troetažni stan u prvom hrvatskom pametnom naselju.

Galerija


Home of the future ili u prijevodu Dom budućnosti novo je luksuzno zagrebačko naselje. Otkad je ambiciozni projekt izgradnje prvog domaćeg u potpunosti pametnog naselja predstavljen javnosti, zanimanje za njega ne jenjava. Da se radi o nečemu potpuno drugačijem, vidljivo je već na ulaznim vratima.

Vezani članci Policija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Vozio s gotovo dva promila i bez položenog vozačkog ispita: 40-godišnjaka u Zagrebu sud kaznio sa 110 dana zatvora Nerazmjer u cijenama nekretnina (Foto: I. Kralj/PIXSELL, D. Petric/PIXSELL Cijene nekretnina otišle u nebo: Za 8 kvadrata u ovom dalmatinskom gradu možete kupiti - kuću u Vukovaru

"Stambeno naselje zamišljeno je tako da funkcionira bez ključa. Dakle, u stanove ulazimo pomoću otiska prsta, s time što moram napomenuti da su ova vrata protuprovalna, protupožarna i elektromehanička s automatskim zaključavanjem", objasnio je Hrvoje Novaković iz službe održavanja pametnih stanova.

Ovi jedinstveni stanovi omogućit će vam da iz jacuzzija na svojoj terasi uživate u pogledu na cijeli Zagreb.

"Naselje je na Jordanovcu, na jednoj od boljih zagrebačkih adresa u blizini bolnica, fakulteta, nije daleko od tramvaja. Čine ga četiri zgrade, a svaka zgrada ima po tri stana", otkrio je vlasnik agencije za nekretnine Boro Vujović.

Svaki stan nalazi se na više etaža. Iako o slavnom stanovniku ne žele previše govoriti, iz dosadašnjih objava u medijima poznato je kako će obitelj Rađa uživati u peterosobnom stanu na tri etaže.

"Ovdje imate stan, a ustvari koristite sve blagodati kuće. Kuće su problematične jer treba s njima puno posla, a ovdje imate sve blagodati kuće, a nemate probleme s održavanjem kao s kućom. Veliki jacuzzi vrt na krovu, prostor za druženje, nešto što nije često vidjeti u našim okvirima", opisao je Boro.

U ovom stanu sve možete napraviti pomoću mobitela. Tako grijanje možete upaliti pola sata prije nego što stignete, kako bi vas dočekao topao stan ili dok sjedite u restoranu u Opatiji upaliti svjetla u svojem dnevnom boravku, kako biste iz sigurnosnih razloga stvorili dojam da ste kod kuće.

"Sustav pametne kuće povezan je sa svim dijelovima stana, uključujući rasvjetu, rolete, grijanje, hlađenje i ovlaživač, kako biste mogli regulirati mikroklimu i rekuperaciju zraka", detaljno nam je objasnio Hrvoje.

Posebna pozornost posvećena je kupaonicama. Tako uistinu nevjerojatno zvuči pojam kako WC školjka neutralizira neugodne mirise i ispuhuje svjež zrak. Nakon ovih podataka ne čudi previše kako uz ovaj WC dolazi daljinski upravljač.

Tržište nekretnina u posljednjih je nekoliko godina živnulo. Udio koji u ukupnom prometu čine luksuzne nekretnine, prema procjeni iskusnog agenta, kreće se između 2 i 3 posto.

"Više je kupaca i veći je promet, vidi se nedostatak dobrih i kvalitetnih nekretnina. Sve što se kvalitetno i dobro proizvede odmah se i proda jer su naše cijene niže u odnosu na neke zapadnoeuropske cijene. Ako ćemo usporediti s Münchenom, to je još uvijek negdje jeftino, osim Dubrovnika, za nekog prosječnog njemačkog kupca", objasnio je Boro.

Stoga, poručuje, kako su ovakvi objekti u budućnosti dobrodošli.

Cijelu priču o luksuznom zagrebačkom naselju pogledajte u prilogu IN magazina.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.