Više od 4 milijuna pregleda ima video s nastupa harmonikaša Samira Nurkića na Supertalentu 2018. godine. Iako ima ozbiljne planove kad je glazba u pitanju, otkad je postao otac, najviše svira uspavanke. Kako one zvuče, kao i drugi hitovi na harmonici, otkrit će vam naša Julija Bačić.

Galerija


''U harmoniku sam se zaljubio vrlo rano kao jedan vrlo mali dječačić od jedno 4, 5 godina. Nisam još znao ni čitati ni pisati, a već sam se počeo baviti harmonikom i učiti nekakve notne osnove. Prije abdecede je došla harmonika'', otkrio nam Samir Nurkić. 

Vezani članci Supertalent (Foto: Dnevnik.hr) Nisu im odoljeli ni publika ni žiri: Brazilska senzacija i diva Iva u finalu Supertalenta! Supertalent 2018 Samir Nurkić Žena je uz njega unatoč tome što 10 sati dnevno dira harmoniku: ''Malo me bole ruke''

Ovog virtuoza na harmonici javnost je upoznala u Supertalentu 2018. Tada su on i njegova harmonika dogurali čak do polufinala. Danas priprema prvi samostalni album s obradama popularnih pjesama Balkana i od omiljenog instrumenta se ne odvaja.

''Provodim dugo, negdje između 6 do 10 sati dnevno se mi družimo. Ne mogu to nazvati sad nekim radom iako zna biti naporno, ali ja zaista uživam u tome'', rekao nam je. 

Osmosatni radni dan s harmonikom - to je Samirov recept za postizanje drugačije tehnike sviranja.

''Bitno je samo prepustiti se radu i muzičkom istraživanju, totalno je nebitan instrument, bitna je emocija da taj netko tko uči glazbu ili ju reproducira da li je zaista i osjeća'', objašnjava nam Samir. 

A gdje god se on pojavi sa svojim instrumentom, nezaobilazno je "kićenje harmonike" i tada nitko ne štedi.

''Među najvećima su ove roze po 500 eura, to su ajmo reći najveće'', kaže nam Samir. 

Kad se ovako gusto rasporede novčanice, lakše je podnijeti i težinu harmonike.

''Mogu težiti možda i do 18-20 kilograma, 7kg, 5-6 ovisi sve o narudžbio, veličini harmonike, jel manja-veća, jel ima više basova, manje, registri isto donose na težini.

Težina, baš kao i cijena, varira, a one najskuplje vrijede poput novog automobila.

''Mogu doći do 20-30 tisuća eura'', kaže nam ovaj glazbenik. 

Novcem se ipak ne mogu platiti uspavanke na harmonici.

''Pa sada kako imamo malu bebu doma mjesec dana i to, sad sam najviše ne dječjim pjesmama. Znači imam te neke varijante ''Mama voli bebu'', ''Blistaj, blistaj zvijezdo mala'', otkriva nam. 

Uz uspavanke, uskoro će svjetlo dana ugledati Samirov videospot i obrada pjesme "Ederlezi". A kad su obrade u pitanju, za njega ne postoje nemogući glazbeni žanrovi.

''Armina von Bureena, sviram Stinga na harmonici. Ja sam obradio Jaguara na harmonici, ACDC, hrpu stvari tako da se svašta da odsvirati na harmonici'', objašnjava nam. 

Usavršavao se kod najvećih svjetskih harmonikaša, višestruko je nagrađivan na međunarodnim natjecanjima i baš zato ima odgovor na pitanje tko je najbolji harmonikaš u Hrvatskoj.

''Iako je to moža nezgodno za odgovoriti, zaista smatram za sebe da sam sigurno najjedinstveniji harmonikaš, a vjerojatno i najbolji - ja'', zaključio je. 

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr . 

Pjevač podijelio tužnu vijest: ''Preminuo je naš trogodišnji sin, srca su nam slomljena, utjehu tražimo u Bogu''