nova avantura pred njom

Naša lijepa glumica napravila potez o kojem razmišlja godinama: "Zabavno je, a ljubav je glavni sastojak"

Sanja Vejnović - 2 Sanja Vejnović - 2 DNEVNIK.hr 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Sanja Vejnović - 2 Sanja Vejnović - 3 +0 Sanja Vejnović - 1 Galerija

Glumica Sanja Vejnović okrenula se svojoj velikoj ljubavi - kuhanju. Više od sto recepata uskoro će se naći na stranicama njezine prve kuharice. Po cijele dane uživa uz štednjak, dok njezin suprug fotografira ukusne specijalitete.

Dobre namirnice početak su svake uspješne kulinarske priče. Zna to i lijepa glumica Sanja Vejnović. Otkako je počela pripremati svoju kuharicu, najčešće je možete sresti na Dolcu. Vezu s kuhanjem opisuje kao ljubav na prvi pogled.

Pogledaj i ovo In Magazin: Zvončica Vucković Pravi je majstor! Naša najdugovječnija manekenka pokazala je prema čemu gaji veliku strast: ''Kad uzmem šarafciger, ništa mi nije teško''

"Shvatila sam da je to područje kreativnosti u kojem se čovjek može jako lijepo izraziti i stvarati nešto, a kako ja volim biti stalno kreativna, onda sam i kuhanju pristupila na taj način. Nikad ga nisam doživljavala kao nešto što moram, što mi je tlaka ili što mi se ne da", ispričala je Sanja. 

Pauza u glumačkim aktivnostima usmjerila ju je da sad realizira kuharicu. "Da, ja o kuharici već nekoliko godina razgovaram s izdavačem, ali nikako nisam imala vremena jer za pisanje kuharice, snimanje i fotografiranje treba vremena. Sve skupa ću šest mjeseci raditi na kuharici, što dosad nisam imala vremena. Eto, svako zlo za neko dobro", rekla je glumica. 

Fotografije potpisuje Sanjin suprug, filmski snimatelj Goran Mećava, pa je kuharica ispala obiteljski projekt. Vejnović je otkrila kako je s mužem surađivati. 

"Teško. Malo smo... nervozni. Ma mislim, dobro, naravno da se ja tu malo ponašam kao režiser, onda kadriram, onda mu malo... Onda on meni veli: 'Što ti meni soliš pamet iz kojeg kuta? Valjda ja znam.' Ali zabavno je u svakom slučaju", rekla je Sanja. 

Njezina kuhinja objedinjuje brojne utjecaje, ponajviše iz zemalja mediteranskog podneblja. "Ja strašno volim putovati i s putovanja sam donosila i kuharice umjesto suvenira. Kupila bih kuharice. Voljela sam si uvijek priuštiti neki restoran da preko jela i prehrane upoznam i zemlju u kojoj boravim", istaknula je. 

Kuharica će biti prepuna slanih i slatkih delicija. "Bit će puno složenaca, pita, quicheva, tijesta. Ja sva tijesta radim sama, pa će biti svih tih recepata. Tko hoće raditi tijesto, tko se hoće time baviti, imat će recepte i za dizana tijesta, i za prhko, i za razvučeno, bit će tu svega", ispričala je glumica. 

Na kraju dolaze slastice koje najviše voli pripremati. "Iako oni imaju neke svoje zakonitosti kojih se mora držati, mjera i načina rada, ipak si i tu dopustim malo slobode pa kreiram i sama neke kombinacije od dva-tri kolača pa još i nešto svoje dodam i tako", rekla je Sanja. 

U objašnjenjima se trudi biti što preciznija. "Ako netko nije uopće nikad kuhao, mislim da će biti u stanju skuhati moj recept jer mu opisujem od operi povrće, obriši, oguli i tako dalje", naglasila je glumica.

Otkrila je i što ona sama najradije jede. "Ja sam jednostavna, volim povrće, jednostavne šalše i umake, salate, ribe i neke morske specijalitete, volim i tjesteninu. Ma volim sve, što ćemo si lagati", rekla je Sanja. 

A evo i najvažnijeg savjeta kada je u pitanju kuhanje. "U kuhinju se ne smije ući nervozan, ljut i loše volje i u žurbi jer se često onda dogodi da nešto ne ispadne dobro", objasnila je.

Otkrila je i znači li to onda da je ljubav glavni sastojak kuhanja. "Ljubav je glavni sastojak, ja volim vidjeti ljude kad jedu, volim ih nahraniti. Ja imam taj mama sindrom, tko god dođe k meni, mora jesti, ne smije biti gladan i volim vidjeti reakcije. Kad su zadovoljni, na neki način tako pružam i ljubav svojoj okolini", zaključila je Sanja. 

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.


 

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene