Frank Turner još jednom je oduševio Zagreb svojim gorljivim učenjem našeg jezika.

Galerija


Kako zvuči kad Britanac zapjeva na hrvatskom?

Vezani članci Antonia Dora Pleško Zakoračili su u glazbene vode kao djeca i odrasli pred publikom, neke je teško prepoznati: "Nasmijem se kad me ne skuže" Matija Vuica i Jurica Popović Njihova ljubav i suradnja traje 40 godina, a prisjetili su se svojih početaka: "Bila sam druga vrsta pojavnosti"

Ako biste pitali publiku ovogodišnjeg INmusica, odlično! Frank Turner još jednom je oduševio Zagreb svojim gorljivim učenjem našeg jezika. Nakon odličnog koncerta, Aleksandri Keresman otkrio je zašto mu je Hrvatska toliko draga i kako je zbog kraljevske obitelji upao u nevolje.

"Odlično sam se proveo, obišao sam povijesne dijelove grada...", odmah na početku otkriva Frank, a priznao je i kako je bilo odlično ponovno se popeti na pozornicu INmusica.

"Hvala vam... Da li se tako kaže, jesam dobro rekao? Bili smo ovdje prije neke četiri godine i odlično je vratiti se, mislim da smo odradili dobar koncert, stekli neke nove prijatelje i ponovno se povezali s nekim novima, a zato smo ovdje."

Publika je Franka i njegov bend The Sleeping souls dočekala s uzajamnim oduševljenjem i unatoč nesnosnoj vrućini, vjerno popratila svaki rif skokom i pljeskom. A ovaj 37-godišnji Britanac ne ostavlja vam mnogo izbora nego da skačete uz punk folk zvukove, jer svoj je 2354. nastup odradio toliko energično kao da mu je prvi.

"Danas je zaista bilo teško, jer je užasno sparno. Moja tajna je u tome da provedem oko 20 sati ležeći nepomično poput vampira i nakon toga izađem na pozornicu, pričam s tobom i vratim se u svoj lijes. Šalim se, to je moj posao, moram biti u formi, mi moramo biti sportaši."

Koliko mu je važan i kontakt s publikom, dokazuje činjenica da je lomio jezik samo kako bi na koncertu u Zagrebu razgovarao na hrvatskom, a nakon toga im i kratko zapjevao na našem jeziku. "Ja ne mogu pričati hrvatski, ali važno mi je kao izvođaču, s obzirom da kad ja odem slušati hrvatski bend u Londonu, oni će se meni obraćati na engleskom, pa kad sam ja ovdje to mi se čini kao najmanje što mogu učiniti, da izgovorim par riječi na hrvatskom."

I dok je dobar dio njegovih sunarodnjaka zaluđen kraljevskom obitelji, Frank je zbog nje upao u nevolje, i to na prestižnom Etonu, koji je pohađao u isto vrijeme kada i princ William.

"Ja sam protiv samog koncepta monarhije i kao klinac sam bio dio anarhističkih skupina pa sam tako postavljao protumonarhijske plakate na kojima je bila slika giljotine. Zbog toga sam upao u nevolje, jer su profesori istaknuli da zagovaram ubojstvo bake jednog od učenika što sad razumijem da je tako izgledalo. Ali ja doista nemam nikakvo mišljenje o njemu, ne bih volio biti na njegovu mjestu, siguran sam da je to užasno iako nikad ne mora raditi, no mislim da bi za sve, uključujući njega bilo dobro da nemamo monarhiju."

No ovaj simpatični buntovnik veliki je pacifist, a već i samim nazivom novog albuma "Be more kind" nastoji glazbom poslati društveno važne poruke. Pozitivnu energiju i dobar provod zato s nestrpljenjem iščekuje ponovno podijeliti s domaćom publikom.

"Želim se što prije vratiti ovamo. Prošlo je puno vremena od kad smo svirali klupski koncert tako da bismo voljeli to ponoviti", zaključio je.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

Iznenađenje! Milijuni se dive njezinoj ljepoti, no kad skine svu tu šminku, evo što ostaje