Iz Zagreba do Pariza

Najgledaniji domaći film u svijetu: 'Meni je ovo pravo čudo'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Jedan od najgledanijih hrvatskih filmova Svećenikova djeca uskoro bi mogao postati i najgledaniji domaći film u svijetu. Nakon Brazila, Italije, Mađarske, Grčke, kreće prikazivanje i u Francuskoj.

Svečana premijera filma Svećenikova djeca, na kojoj je bio i redatelj Vinko Brešan, održana je sinoć u Parizu. 'Prilika da prikazujemo film francuskoj publici, u jednoj dosta širokoj distribuciji je meni pravo čudo', rekao je redatelj Brešan. Film će se prikazivati na 135 ekrana diljem Francuske. Neka prikazivanja filma već su održana u manjim francuskim gradovima.

Pogledaj i ovo showbuzz Europski Oscari 'Jedna hrvatska komedija ušla je u 4 najbolje europske'

Film 'Lijepo mi je s tobom, znaš' oduševio punu dvoranu kina Europa

Nedugo prije smrti urednik Charlie Hebdoa napravio karikaturu za 'Svećenikovu djecu'

Projekciju zato nisu propustili ni novinari satiričnog lista Charlie Hedboa. Ovaj list svijetu je postao poznat nakon što je 12 njegovih djelatnika ubijeno u terorističkom napadu.  U izdanju za 1. travnja pripremit će posebni specijal o filmu.

Svećenikova djeca najgledaniji su domaći film u svijetu. Do sada su prikazivani u 40 zemalja, a pogledalo ga je stotinu tisuća gledatelja. Samo u Njemačkoj film je vidjelo više od 42 tisuće gledatelja. Međunarodnu premijeru Svećenikova djeca imala su na festivalu u Karlovym Varyma, nominiran je za Nagradu Europske filmske akademije, te je osvojio Zlatnog delfina za najbolji igrani film na Međunarodnom filmskom festivalu Festroia u Portugalu.

Kako je bilo pogledajte u prilogu inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene