Sukob na koncertu

Duško Lokin otkrio zašto su se on i Vice Vukov posvađali 1990.! "On je rekao 'Ne pjevaš ti, pjevam ja!'"

Duško Lokin (Foto: Dnevnik.hr) Duško Lokin (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Duško Lokin (Foto: Dnevnik.hr) Duško Lokin (Foto: Dnevnik.hr) +0 Duško Lokin (Foto: Dnevnik.hr) Galerija

Duško Lokin već je 50 godina na glazbenoj sceni, a čak i više u idiličnom braku.

Duško Lokin već je 50 godina na glazbenoj sceni, a čak i više u idiličnom braku, za koji je otkrio tajnu uspjeha. Najslađe su mu obveze čuvanje praunuke, ali ne posustaje ni kad su novi glazbeni uradci u pitanju. Lokin je otkrio i zašto je došlo do obračuna između njega i Vice Vukova, i to za vrijeme legendarnog koncerta 1990. godine, kada se na Jarunu okupilo nekoliko stotina tisuća ljudi.

Pogledaj i ovo Bad Daughter 26. ožujka Koncert Bad Daughter u Zagrebu imat će "zločesti potpis": "Bit će to zaokruženi doživljaj"

"Čuvam praunuku koji put, igram se s njom, to su moje obveze. Nije to samo tako, ali to su slatke lijepe obveze", započeo je legendarni pjevač, koji je i jedan od rijetkih koji se može pohvaliti idilom i nakon punih 50 godina braka. "Tajna uspjeha sasvim je jednostavna. Poštivanje, uvažavanje i, naravno, ljubav."

Njegova supruga Anuška ne tolerira samo jedno. "Kad se napijem!", kroz šalu priča Duško.

A svi koji su bili na Jarunu 30. svibnja 1990. dobro znaju kakva je atmosfera vladala tog dana. Okupljenom mnoštvu zapjevao je upravo Duško Lokin.

"Bilo je 500 tisuća ljudi, mene je specijalna policija dovela do bine i tamo je bio Vice Vukov koji je rekao: "Ne pjevaš ti." Ja kažem "Kako ne? Pa ja pjevam cijelo vrijeme, pjevam i sada!" On je zatim rekao: "Ne pjevaš ti, pjevam ja!" Na to Lokin nije mogao ostati imun pa mu je odbrusio. "Malo sam eksplodirao pa sam rekao: "Znaš šta?" i malo sam ga odgurnuo u stranu. "Ovdje sam ja gazda, ja pjevam cijelo vrijeme pa ću pjevat i sad, a di si ti bio do sada!" Popeo sam se na binu, uzeo sam mikrofon i otpjevao sam "Marjane, Marjane, i kad zadnju zapalim svijeću, ja Hrvatsku zaboravit neću".

Što je rekao Vice? "Ti si lud! To mi je rekao, ali ja se nisam ni osvrnuo."

Duško upravo to vrijeme pamti i po druženju s tadašnjim predsjednikom Franjom Tuđmanom. "Bio sam puno puta na ručku kod njega, puno puta smo razgovarali, ja, pokojna Nela Eržišnik, mi smo bili, rekao bih, i njegovi ljubimci u neku ruku.

Za nekoliko dana Lokin i Stavros u duetu se vraćaju na scenu. Pripremaju glazbenu poslasticu za sve buduće mladoženje, singl "Momačka večer"

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene