Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vrijeme je za priču o ženi koja kao od šale tuče muškarce. Dubravka Borša, jedna od rijetkih žena vitezova u Lijepoj našoj koja se u slobodno vrijeme osim mačevanjem, bavi i izradom srednjovjekovnog nakita.


34-godišnja Dubravka Boroša iz Donje Stubice prava je žena zmaj. Bez tajanstvene "Crne kraljice" ne prolazi nijedan viteški turnir u Lijepoj našoj. Kad ova dama uđe u viteško borilište i izvuče svoj mač, pred njezinim zavitlajima strepe mnogi muškarci.

Vezani članci Hrvoje Rupčić i supruga (Foto: Dnevnik.hr) Drugi put uplovio u bračnu luku s 49 godina, a onda se upustio u avanturu života Jasmin Stavros i Davor Garić (Foto: IN Magazin) Stavros: ''Ljubovao sam s mnogim ženama, a bolji sam čovjek postao kad sam upoznao suprugu''

'Ljudi super reagiraju kad vide curu viteza. Prvo misle žensko, pošto nije bilo puno žena u povijesti da su se bavile mačevanjem, a onda kad me vide u borbi se iznenade i vrlo pozitivno reagiraju', priča Dubravka.

>> Robbie Williams kao princ na bijelom konju!

Nekadašnja europska prvakinja u savate boksu živi za viteške dvoboje, iako se u žaru borbe često ozlijedi. Jednom je tako u žestokom okršaju slomila šaku, a umalo je ostala i bez prsta.

Problem joj ne predstavlja ni mač, koji može težiti i do tri kilograma. Priznaje da se neće prestati boriti dok god može pobijediti dečke. Iz ljubavi prema mačevanju proizašao je i još jedan hobi jedine žene viteza u Udruzi družbe vitezova zlatnog kaleža - izrada autentične srednjovjekovne viteške opreme i srednjovjekovnog nakita.

Priču o ovoj zanimljivoj ženi pogledajte u prilogu inMagazina!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook