Dame iz naše sljedeće priče mogu se pohvaliti zanosnim oblinama i atraktivnim izgledom, ali su i vlasnice po dvije fakultetske diplome, imaju visoki kvocijent inteligencije ili pak doktorsku titulu te stotine objavljenih znanstvenih radova.

Galerija Kristina Čilić Žanamari Perčić Natalija Prica +15 Ivana Lovrić

Marin Čilić 2018. godine oženio se svojom dugogodišnjom ljubavi, lijepom Kristinom. No ne samo lijepom. Kristina se može pohvaliti s čak dvije diplome, psihologije i politologije. Predrasude razbija i kao vlasnica konzultantske tvrtke. Kao da to nije dovoljno, sa suprugom vodi i zakladu kojom pomažu mladima.

Vezani članci In Magazin: Split story party - 4 Naša glumica raspričala se o ljubavi nakon prekinutih zaruka: ''Sad je vrijeme za nove avanture i nove priče" Žanamari Perčić - 6 Žanamari počastila fanove svojim bombastičnim fotkama na koje je slučajno naišla: ''Rješavala sam se smeća''

"I jedno i drugo razvijamo se u svom smjeru, gradimo vlastiti identitet. Ja se odričem onoliko koliko je potrebno, ali mislim da se Marin isto tako odriče za mene, za neke stvari, neke moje želje i snove koje ja ostvarujem. Mislim da smo 1:1, onako pošteno'', kaže. 

Dvije diplome u rukama i karijera u politici - i biografija ove ljepotice itekako je impresivna. Miss Universe Hrvatske 2011. Natalija Prica na početku je svojeg mandata zastupnice u gradskoj skupštini objasnila da su joj zadaci prilično drugačiji od manekenskih.

''Prvi zadaci zasigurno su uhodati se, vidjeti kakvi su zakoni, vidjeti točke dnevnog reda. Moram dosta toga pročitati, dobila sam dosta materijala, ali svakako se veselim. Trenutačno sam na specijalizaciji iz ortodoncije na doktorskom studiju na Stomatološkom fakultetu'', objasnila je. 

Teško ćete naći listu najseksi Hrvatica na kojoj Žanamari Perčić nije pri vrhu. No osim savršenog tijela, ova ljepotica ima i članstvo u Mensi, s kvocijentom inteligencije od fascinantnih 156. Ne čudi što u seksi pjevačici tinja i duh poslovne žene.

''U meni tinja i duh jedne poduzetnice, zato sam i studirala turistički marketing. Međutim, u ovom trenutku ne mogu ništa vizualizirati u budućnosti pa mi je teško sad reći hoću li proizvesti nešto svoje, vezano za modu ili kozmetiku'', govori. 

Bivša Kraljica svijeta Danijela Gračan ima i impresivnu znanstvenu karijeru. Objavila je stotine znanstvenih radova, stekla doktorsku titulu i redoviti je profesor na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji.

Zanosna pjevačica grupe Colonia u rukama drži i diplomu s jednog od, kažu, najtežih fakulteta, onog elektrotehnike. Ako pandemija još malo potraje, ova se inženjerka možda baci na posao u struci.

''Ja imam svoju diplomu, uvijek mogu raditi nešto u struci ako me netko bude htio primiti'', zaključila je. 

Još jedna misica nije samo lijepa. Miss Universe Hrvatske 2003. Ivanu Delač često pitaju zašto ne uplovi u političke vode i sjedne u saborske klupe.

''Bez obzira na to što znam tri jezika, što sam magistrica ekonomije, ja se ne vidim u tim klupama'', kaže.

I današnjim mladim djevojkama koje osvajaju krunu i lentu najljepših na različitim izborima jasno je da diploma u rukama ipak ima prioritet.

''Trenutačno sam se dosta fokusirala na faks, što se lijepo odrazilo i na mojim ocjenama. Sad sam glavom u knjigama i mislim da je to zasad dobar put za mene, a dobra linija uvijek će biti tu'', kaže Helena Krnetić. 

Čini se da su ovim damama ljepota i diploma, ili čak i dvije, savršena kombinacija. Još kad je i sreće u ljubavi, pa gdje im je kraj...

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

Albinin golišavi kostim za nastup na Eurosongu izazvao podijeljene reakcije, što vi kažete, sviđa li se vama? Albina Grčić Albina Grčić - 2 Albina Grčić - 3 +21 Albina Grgić

Milijunašica i njen dečko se hvale njenom bujnom pozadinom, a sad se pohvalila i tajnom svoje savršene figure Kourtney Kardashian - 2 Kourtney Kardashian - 1 Kourtney Kardashian - 4 +25 Kourtney Kardashian - 5

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju