Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ovog se tjedna navršilo točno pet godina otkako je umro hrvatski kralj funka Dino Dvornik. Tim povodom ekipa inMagazina je posjetila njegovu majku Dijanu, koja je u samo pola godine ostala bez supruga i sina.


Premda umjetničke dosege Borisa i Dine Dvornika nitko ne dovodi u pitanje, u njihovu rodnom gradu Splitu još uvijek nije osmišljen adekvatan način na koji bi se očuvala trajna uspomena na legendarnog glumca i osebujnog pjevača.

''Što se meni dogodilo, to da sam u pola godine izgubila i Borisa i Dina. Dok su još dolazili na žalovanje, tu sam sjedila, gdje ste sad vi, zvonio je telefon i čula sam da Dina nema", ovim je riječima svoju tužnu priču u obiteljskom domu Dvornikovih na splitskim Skalicama, započela 69-godišnja Dijana Dvornik, koja je u najtežim trenucima pokazala nadljudsku snagu.

Vezani članci Na Kornatu obilježena 14. obljetnica stradanja 12 vatrogasaca - 2 Obljetnica kornatske tragedije: "Najviše nas boli ta spoznaja da su izgorili zbog ničega" Ozlijeđene dovoze u bolnicu U 15:25 oglasit će se sirene na punu minutu: Prije 14 godina izgubljeno je 12 života, do danas nema odgovora na brojna pitanja

>> Prošlo je pet godina: 'Cijeli život se trudio da ne bude zaboravljen'

''Ostala sam smirena na jedan način zato što sam ja tu noć njega sanjala. Sanjala sam ga da me zove, točno na Bačvicama, tamo gdje mu je bio koncert, točno na istom mjestu. On je mene tu noć zvao jer je po noći umro'', prisjeća se Dijana.

Velikan domaće glazbene scene, Dino Dvornik, danas bi imao 49 godina i zasigurno bi izbacio koji urbani hit, kao tvrdoglavi odgovor na sveopću krizu domaće glazbene scene.

''Trebao je imati tu promociju. On je bio veliki tremaš isto kao i otac. Koliko god su izgledali, neke imidže imali, trema je uvijek bila i Borisu i Dinu. I on valjda nije mogao tu noć spavat, nije mogao ništa, a što je bilo, što se dogodilo, ne znam'', tvrdi Dijana za inMagazin.

Svojom vizijom glazbe Dino je uvijek bio ispred vremena.

''Ja imam osjećaj kao da on nije bio za ovaj svijet. Bio je tolika dobričina, toliko dobar, ponekad i toliko naivan, kao malo dijete. On je vjerovao svima, svima je htio pomoć, a njemu nisu svi pomagali. No, kad je bilo najpotrebnije, svi su se makli od njega, zato mi se zamjerilo dosta ovih pjevača'', iskrena je Dinova majka.

Na jučerašnji dan navršeno je pet godina otkako je umro hrvatski kralj funka. Ova žena snažna duha, koja je prvi put postala majka u 18-oj godini, priznaje da joj je žao što Dino nije sahranjen u rodnom gradu.

''Njemu je bilo mjesto ovdje, ali s obzirom da je njegova kćer rođena u Zagrebu i živi u Zagrebu, oni imaju veće pravo od mene da odluče gdje će biti pokopan Dino''.

Da je Boris još živ sad bi slavili 50 godina braka. Gubitak supruga, zaštitnog znaka Splita, teško se, kaže, podnosi, ali gubitak djeteta nešto je najbolnije što jedna majka može osjetiti.

Cijeli intervju pogledajte u priloženom videu inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook