Nogometna legenda progovorila je o svojim korijenima, ali i o 30 godina mlađoj zaručnici.


Kada je u pitanju argentinska Davis Kap reprezentacija Maradoni nije problem sjesti u avion redovne linije i uz presjedanja iz Dubaija, gdje na Palmi živi već 4 godine, potegnuti do Hrvatske.

"Hrvatska je prelijepa zemlja. Voli Davis Cup kao i mi Argentinci. Čestitam hrvatskoj publici jer me dočekala s predivnim poštovanjem“, zadovoljno je kazao  Maradona nakon dolaska u Zagreb.

Diego Maradona (FOTO: Dnevnik.hr)

Za najboljeg nogometaša svih vremena često ističu kako njegova majka ima hrvatske korijene. Podrijetlom je pisalo se s otoka Korčule, a djed mu je navodno bio Mateo Kariolić.

„Rekli su mi da imam hrvatske korijene. Ali ne mogu to tvrditi. Po ocu imam baskijske korijene. Ako imam hrvatske korijene, dobro, imam hrvatske korijene“, kaže Maradona.

Inače, sama priča oko posjeta Maradone finalu Davis Cupa poprilično je neobična. A sve je počelo na inicijativu manekenke Dine Jelaske koja već godinama živi u Dubaiju.

Diego Maradona (FOTO: Dnevnik.hr)

Inače, nakon Zagreba Maradona će se vratiti u Dubai i odmah otputovati za Kubu na posljednji počinak ispratiti dobrog prijatelja Fidela Castra„U koroti sam zbog prijatelja koji je otišao. Ali za svijet, on će ostati vječan. Ostat će vječan  zbog svoje mudrosti. Otišao mi je prijatelj koji mi je otvorio vrata kada su mi ih zatvarali u vlastitoj zemlji. Ne mogu mu to zaboraviti. Jako sam puno naučio od njega. I sa svojih 56 godina smatram se Castrovim osinom“, sa sjetom govori Maradona.

Diego Maradona, Rocio Olivia (FOTO: Igor Soban/Pixsell)

Društvo će mu i tamo, kao i u Zagrebu praviti 31 godinu mlađa zaručnica Roccia Islas, inače i sama bivša nogometašica. „U nogometu bih ju pobijedio, ali u tenisu bih od nje izgubilo“, otkriva bivši nogometaš. Simpatičan argentinski par već je na putu za Dubai gdje jedva čekaju pričati o dojmovima iz Zagreba.

Što nam je još otkrio progledajte u prilogu IN magazina. IN Magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.