velik uspjeh

Hrvatski film nakon šest godina opet na prestižnom festivalu, trudna redateljica stigla na svečanost u društvu glumaca

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Gracija Filipović Gracija Filipović Leon Lučev Ekipa filma Murina Ekipa filma Murina Ekipa filma Murina +0 Leon Lučev (FOTO: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Galerija

Na Azurnoj obali se trenutačno odvija prestižni filmski festival. Nakon čak šest godina u kanskom programu našao se i hrvatski film. Riječ je o mladoj Dubrovčanki Antoneti Alamat Kusijanović i njezinu prvom filmu ''Murina". Kako je izgledala premijera u Cannesu te jesu li glumci imali tremu, doznala je ekipa In magazina.

Hrvatski filmovi rijetko su uvršteni u službeni program filmskog festivala u Cannesu. Posljednji se put to dogodilo s filmom "Zvizdan", redatelja Dalibora Matanića 2015. Šest godina kasnije prikazan je debitantski film Antonete Alamat Kusijanović "Murina". Ovacije u Cannesu nakon projekcije bile su zaslužene, ne samo za redateljicu, već i za glumačku ekipu, na čelu s Leonom Lučevom i Gracijom Filipović.

Pogledaj i ovo Irina Shayk Što je ovo? U najprozirnijoj tkanini pogledima je izložila baš sve, pomalo čudna haljina osigurala joj je svu pažnju

"Imala sam priličnu tremu jer nisam gledala film prije. Sve je prošlo u najboljem redu. Prvi put sam u Francuskoj, prvi put sam u Cannesu.  Nevjerojatno iskustvo. Sretna sam i ponosna sam što imamo prilike prikazati film međunarodnoj publici", ispričala je Gracija Filipović

Iako je u devetom mjesecu trudnoće, redateljica filma stigla je na Azurnu obalu, kako bi s ostatkom ekipe proslavila povratak hrvatskog filma u Cannes. "Murina" je obiteljska drama koja prati sukob buntovne tinejdžerice i njezina patrijarhalnog oca, koji se dodatno pogoršao dolaskom njegova prijatelja iz inozemstva.

"Opisao bih film u jednoj rečenici i to u pitanju: 'A što je iza tvojih vrata?", rekao je Leon Lučev. 

"Snimanje ću pamtiti po dobroj ekipi, ali i teškim i dugim danima mučenja pod morem", istaknula je Gracija. 

S mladom Gracijom, inače vrsnom plesačicom stepa i odličnom plivačicom, redateljica je već ranije surađivala - zajedno su snimile kratki film. Dubrovčanka ne krije koliko je ponosna i sretna zbog uvrštenja filma u program ovogodišnjeg Festivala, no ne planira upisati Akademiju dramske umjetnosti.

"Vidjet ćemo, još razmišljam želim li se baviti glumom, ali upisat ću molekularnu biologiju jer se time želim baviti", otkrila je glumica. 

No jedno je isgurno, Nakon Murine, i ostali hrvatski filmovi imat će svoje premijere na jednako važnim i prestižnim festivalima.

Chris Marcich, ravnatelj HAVC-a
"To je jedan u nizu filmova naših koji su bili po festivalima. Sve skupa što se tiče festivala jako dobra godina", rekao je ravnatelj HAVC-a Chris Marcich. 

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Diletta Leotta (Foto: Instagram) Diletta Leotta (Foto: Instagram) Diletta Leotta (Foto: Instagram) Diletta Leotta (Foto: Instagram) +2 Diletta Leotta (Foto: Instagram) Zanimljivosti Mislili su da im je ljubav samo trik i povezivali ju s Ibrahimovićem, ali ovi strastveni prizori ipak govore nešto drugačije

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene