Njihov način

Brojni umjetnici misom zahvalili Duhu svetom na darovanim talentima, u ovim teškim vremenima molitva i vjera su im utjeha

1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Hrvatski umjetnici na misi zahvalili Bogu na talentima - 1 Hrvatski umjetnici na misi zahvalili Bogu na talentima - 2 Hrvatski umjetnici na misi zahvalili Bogu na talentima - 5 Hrvatski umjetnici na misi zahvalili Bogu na talentima - 6 Hrvatski umjetnici na misi zahvalili Bogu na talentima - 8 Hrvatski umjetnici na misi zahvalili Bogu na talentima - 11 Hrvatski umjetnici na misi zahvalili Bogu na talentima - 12 Hrvatski umjetnici na misi zahvalili Bogu na talentima - 13 Hrvatski umjetnici na misi zahvalili Bogu na talentima - 9 Hrvatski umjetnici na misi zahvalili Bogu na talentima - 10 +1 Hrvatski umjetnici na misi zahvalili Bogu na talentima - 4 Galerija

Na početku nove sezone za kulturnjake, umjetnici su misom zahvalili Duhu Svetom na darovanim talentima. U ovim izazovnim vremenima, koja su osobito teška za umjetnike, molitva i vjera velika su im utjeha.

U crkvi svetog Blaža u Zagrebu po prvi je put veliki broj etabliranih umjetnika pokrenuo misu.

Pogledaj i ovo Martina Tomčić "ja ne mogu..." Martina Tomčić progovorila o svom ocu: "Ja sam dijete političara, to uvijek ima veću težinu"

''Došao sam na ideju prije mjesec dana dok sam bio u jednoj crkvi na misi. Došao sam na ideju da bi bilo dobro napraviti misu za sve nas umjetnike kao zahvala Bogu za talente, za darove koje nam je dao'', priča Ivo Gamulin Gianni. 

''Kao što je rekao Ivan Pavao II., umjetnici su možda bliže Bogu nego drugi ljudi, pa mi želimo zahvaliti Bogu na danim talentima i drugo, moliti za zdravlje naših kolega i kolegica'', kaže Perica Martinović. 

''Moram priznati da je zaista jedna posebna i za mene svakako premijera u duhovnom smislu, sigurna sam da će i u duhovnom smislu i umjetničkoj biti na razini koja će ostaviti traga'', kaže Martina Tomčić. 

Duha svetoga zazivali su uoči nove kazališne sezone. U liturgiji su pjevali operni solisti, a dramski glumci su čitali poslanice i molitve vjernika. Koliko im vjera pomaže u umjetničkom pozivu?

''Pa meni osobno svakako, ja mogu samo govoriti za sebe, jako puno i mislim da je naš posao izravno vezan i svaka nva uloga, susret, je novi susret s Bogom'', kaže Perica.

''Ja sam u vjeri odrasla, ja u vjeri živim, naravno da su tu kao i kod svakog čovjeka prisutne male oscilacije, pa uvijek molim za veći dar vjere jer vjera je dar'', priča glumica Marija Sekelez. 

''Jedan grčki filozof je rekao, to je spoj ljudskog i božanskog'', kaže Ivo Gamulin Gianni. 

''Možda postoje umjetnici koji ne prakticiraju duhovnost u klasičnom smislu, međutim umjetnost dotakne onaj najskriveniji dio duše gdje zapravo počinje i kreće duhovnost tako da umjetnici su po meni produhovljena bića, samim time štose bave jednim predivnim pozivom koji je čista emocija'', priča Martina Tomčić. 

''Toliko je toga u povijesti bilo pod pokroviteljstvom vjere i nadahnuto vjerom i vjerskim motivma, tako 

Posljedice zbog ograničenja uzrokovanih pandemijom i te kako su utjecale na umjetnike.

''Ovo je jedan duhovni način da se skrene pozornost na svjetovne probleme, mislim da je to puno bolje nego iaći na trg s transparentima, urlati, vikati, jer vrlo često se pojave raznorazni ljudi, a mi smo ovo htjeli na jedan duhovni način izraziti svoje stanje'', kaže Ankica Dobrić. 

Želja okupljenih je da se ova misa održava jedan put na godinu. Ona će biti i poseban umjetnički doživljaj s nekim od najboljih glasova u zemlji.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene