Sudbina mnogih

Božić daleko od doma i obitelji: Pogledajte emotivne poruke koje su poslali Hrvati iz dijaspore

Eva i Klara Šljivić Eva i Klara Šljivić DNEVNIK.hr 1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Eva i Klara Šljivić Marija Šljivić Matea Katzgraber Ines Ferstl Martina Kling Advent u Zagrebu - 1 +0 Advent u Zagrebu - 2 Galerija

Julija Bačić Barać za IN magazin je razgovarala je s Hrvaticama koje žive u inozemstvu i ovaj Božić neće dočekati s obitelji u Hrvatskoj zbog pandemije koronavirusa. U videu možete pogledati emotivne poruke koje su poslale iz različitih dijelova Europe i svijeta.

Njemačka, Austrija, Novi Zeland... Takve su tisuće adresa Hrvata koji ove godine blagdane neće dočekati u domovini.

''Ovo će biti, nažalost, prvi Božić bez uže obitelji, roditelja, sestre, brata s obitelji'', kaže Matea. 

Pogledaj i ovo Will Ferrell i Mark Wahlberg Posebni dani za sve Kako blagdane provode glumci koje obožavamo gledati u božićnim filmovima?

''Za blagdane je jako teško biti daleko od obitelji'', kaže Marija. 

''Srce vuče uvijek natrag doma i zbog toga sam posebno tužna što ove godine za blagdane nećemo moći doći u Hrvatsku'', slaže se Martina. 

''Božić u doba korone, to će itekako biti drugačiji Božić. Mislim da je ovo prvi put u mom životu da ću Božić slaviti bez mame, sestara, njihovih obitelji'' govori Ines. 

Dolazak u obiteljski dom za Božić, za sve one koji žive i rade u inozemstvu, čini se, nikad nije bio teži.

''Ove godine, nažalost, nećemo provesti Božić s našom obitelji u Hrvatskoj. U tome nas sprječavaju i nova pravila i nove mjere, a naravno tu je uvijek i strah da nekoga ne zarazimo'', priča Marija. 

Anita, Matea, Marija, Ines i Martina godinama žive u dijaspori i pandemija im je ove godine oduzela onaj Božić na kakav su navikle.
Društvene mreže i sva ostala moderna tehnologija ipak ne mogu nadomjestiti čestitku uživo.

Samo je jedan dom, bez obzira na granice i kilometre koji nas dijele.

Korona nam je oduzela zagrljaje, druženja, ograničila slobodu, razdvojila nas od najbližih, ali Božić joj ne damo. Jer Božić je, baš kao i oni koje volimo, a koji su daleko, u srcima.

Njihove emotivne poruke pogledajte u videu!

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene