Splitu se uvijek vraća, ali...

Dino Rađa progovorio o svom novom projektu u Istri, koja mu se jako svidjela: ''Godine nose svoje''

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Dino Rađa - 1 Viktorija i Dino Rađa Dino Rađa - 2 +0 Dino Rađa (Foto:Instagram) Galerija

Dino Rađa, jedan od najvećih hrvatskih košarkaša svih vremena, nedavno je sudjelovao s ostalim sportašima u prezentaciji poligona za tjelesnu aktivnost naših osnovnoškolaca. Samo za kamere IN Magazina Dino je otkrio kakav je on bio u osnovnoj školi te kako mu je bilo na prvom putovanju nakon pandemije.

Jeste li znali da prije nego što krenu u školu, gotovo 90% djece tjelesno je aktivno najmanje jedan sat na dan. Nažalost, na kraju osnovne škole ta brojka padne na mizernih 17%. Projektom "Živjeti zdravo" poznati su sportaši ovih dana osnovnoškolcima prezentirali nove poligone za tjelesnu aktivnost, kojima će biti opremljeno više od tisuću škola.

''Danas su raznorazni ekrani preuzeli inicijativu vlasti nad svima nama, a pogotovo nad djecom. Mi stariji se odupiremo, ali djeca se samo hvataju za mobitel i laptop, gledaju, sjede, ne rade ništa i treba se to promijenit'', smatra Dino. 

Sportaši se slažu kako su, za razliku od danas, u mladosti mnogo više vremena provodili na igralištu i kretali se. Rađu su kao dječaka, na nagovor rodbine, upisali na košarku kako bi se, kaže, bavio nečim korisnim.

Kada je ove godine bivši hrvatski košarkaški reprezentativac Toni Kukoč uvršten u Košarkašku kuću slavnih u Springfieldu, njegov najdraži suigrač, Rađa, bio je s njim u Americi.

Pogledaj i ovo In Magazin: Dino Rađa ''drugačije je sve...'' Dino Rađa iskreno o djetinjstvu: ''Moja generacija se kroz ulicu odgajala, danas se pola djece ne zna popeti na stablo''

"Nisam dvije godine putovao, strašno mi je nedostajalo, cijeli život putujem, na utakmice, pa privatno i službeno, onda sjediš doma. Ne samo da nisam sjeo u avion, nisam ni granicu prošao'', priča. 

Za vrijeme posjeta Americi, Dino je sa suprugom Viktorijom i prijateljima pogledao i show jednog od najpopularnijih mađioničara na svijetu, slavnog Davida Copperfielda.

''To dosta glamurozno izgleda, ali ne znam, ja sam pokušavao doći do objašnjenja kako, šta i izgleda mi objašnjivo'', kaže. 

A kako zbog pandemije Rađa nije putovao posljednje dvije godine, s obitelji je često odlazio u Istru. Stoga je nedavno kupio zemljište u predivnom Grožnjanu, gdje će sagraditi vikendicu.

''Godine nose neke svoje stvari, Split je moj grad bio i bit će, i vraćam se svakih 15 dana. Zagreb je posao, djeca, školovanje, a što se tiče Istre - vikendica'', otkrio je Dino Rađa. 

Cijeli razgovor pogledajte u prilogu In magazina. 

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Hana Huljić Hana Huljić - 3 Hana Huljić - 1 Hana Huljić - 2 +2 Hana Huljić - 1 Celebrity Hana Huljić pokazala s kim uživa dok svi pričaju o njezinoj vezi s Grašom, a fotka je potvrdila i nešto o čemu se naveliko šuška?

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Tom Cruise (Foto: Screenshot) Tom Cruise mlad (Foto: Getty) +0 Tom Cruise (Foto: Getty) Celebrity Nove fotke Toma Cruisea izazvale šok i nevjericu, razlika je vidljiva: ''Što je to napravio od sebe, izgleda kao da se netko pravi da je Tom!''

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene